Cel mai bătrân urs polar din Europa a murit la Zoo Berlin

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zi tristă pentru Zoo Berlin după ce a murit cel mai bătrân urs polar din Europa. 

Zoo Berlin a rămas fără celebrii săi urşi polari după ce Katjuscha a murit la vârsta de 37 de ani, la un deceniu de la decesul lui Knut, care a fost atracţia principală a grădinii, informează agenţia DPA luni, scrie Agerpres. 

Katjuscha, o femelă de urs polar şi totodată cel mai vârstnic urs polar din Europa, a fost găsită moartă de către îngrijitori pe 24 decembrie, în zona exterioară din spaţiul ei închis, a anunţat luni grădina zoologică.

Cât trăiește un urs polar



În mod obişnuit, durata de viaţă a urşilor polari este de 25 până la 30 de ani. Katjuscha avea probleme cardiace de mai mult timp, pentru care primea tratament.

"În următoarele săptămâni se va decide cum vom merge mai departe în ceea ce priveşte spaţiul urşilor polari de la Berlin Zoo", se precizează într-un comunicat.

Alţi doi urşi polari trăiesc la cealaltă grădină zoologică din Berlin, Tierpark, care se află în estul oraşului şi este deţinută de aceeaşi companie.

Katjuscha s-a născut la grădina zoologică



Katjuscha s-a născut la grădina zoologică din oraşul Karlsruhe în 1984 şi a fost adusă la Zoo Berlin după un an.

Ea a trăit împreună cu ursul polar Knut, care a devenit un simbol al Berlinului după ce a fost crescut de către îngrijitori imediat după ce a venit pe lume, în 2006.

Knut a fost una dintre cele mai mari vedete din istoria grădinii zoologice şi întreaga Germanie a fost în stare de şoc când a murit prematur, în 2011, în urma unei probleme la nivelul creierului. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel