Ceaiul de mușețel, ce nu știai despre acesta. Cu ce nu trebuie să îl combini niciodată

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
ceai de musetel - FOTO: Freepik@8photo
ceai de musetel - FOTO: Freepik@8photo

Ceaiul de mușețel este indicat în cazul mai multor afecțiuni. Totuși, există anumite cazuri în care nu trebuie combinat niciodată.

Ceaiul de mușețel are efecte recunoscute de specialiști asupra sănătății. Are efecte calmante și antioxidante, însă nu este indicat unor categorii de persoane. Ceaiul de mușețel poate preveni anumite boli, dar ajută la somn și la digestie. 

Ceaiul de mușețel folosit pentru clătirea părului are efectul de a-l decolora. Dacă ceaiul de muşeţel este folosit cu regularitate pentru a clăti podoaba capilară, remediul va ajuta părul să devină mai deschis la culoare - desigur, pe o perioadă mai lungă de timp. Pentru o strălucire naturală, părul trebuie lăsat să se usuce natural. Deși mușețelul are anumite proprietăți antibacteriene, la nivelul ochilor nu este un tratament indicat. Nu numai că nu funcționează, dar vă puteți expune și la riscuri suplimentare.

Ceaiul de mușețel poate fi folosit și pentru calmarea durerilor, acesta având proprietăţi antispasmodice şi antiinflamatoare, care sunt eficiente în tratarea crampelor la stomac, cât şi a crampelor intestinale. De asemenea, ceaiul de muşeţel reduce problemele legate de tranzitul intestinal şi ameliorează şi senzaţia de balonare.

Ceaiul de mușețel nu este indicat femeilor însărcinate deoarece poate provoca contracţii uterine. Ceaiul consumat de către sugari nu trebuie lăsat foarte mult la infuzat şi nici amestecat cu miere, sub nicio formă.

Persoanele astmatice trebuie să consume cu precauţie ceai de muşeţel, precum şi persoanele cu diferite alergii. Polenul când intră în tractul respirator, pe membrana mucoasă la persoanele cu imunitate slabă - există o alergie. Acest lucru poate duce, de asemenea, la dezvoltarea febrei fânului. Dacă simţiţi o senzaţie de greaţă şi vomă, este posibil să fie de la ceaiul de muşeţel prea concentrat.

Nu luaţi niciodată o aspirină cu ceai de muşeţel, din cauza proprietăţilor anticoagulante şi nici împreună cu medicamente sedative, notează NHI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel