Ceaiul care ajută în prevenția diabetului, bun pentru inimă și eficient în curele de slăbire. Poate fi consumat de toată lumea

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @v_elena
FOTO: Freepik @v_elena

Ceaiul care poate rivaliza cu ceaiul negru sau verde. Are efect antioxidant, antiinflamator și ajută în curele de slăbire.

Rooibos, ceaiul roșu african, este o băutură foarte apreciată, iar faptul că nu conține cofeină, cum se întâmplă în cazul ceaiului verde sau negru, îl face potrivit și pentru copii.

Ceaiul are un gust foarte plăcut, poate fi consumat ca atare, neîndulcit, și are o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind eficient și în curele de slăbire.

Rooibos, beneficii pentru sănătate

Antiinflamator, cu efecte antioxidante. Ceaiul Rooibos este un bun antioxidant, protejează celulele de radicalii liberi și reduce inflamația, iar acest lucru se datorează quercitinei, care este prezentă și în acest ceai. Acest antioxidant menține presiunea arterială normală, lucru care previne bolile de inimă, susține sănătatea sistemului nervos și contribuie la reducerea nivelului de colesterol, fapt ce duce la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, dar și a diabetului. 

Contribuie la sănatatea inimii. Așa cum am specificat ai sus, ceaiul Rooibos este benefic pentru sănătatea inimii. Pe lângă quercitină, acest ceai mai conține chrysoeril, un flavonoid care ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația. De asemenea, arată studiile, ceaiul Rooibos ajută la reglarea hormonilor secretați de glanda suprarenală. 

Ajută la prevenția diabetului. Direct legat de beneficiile acestui ceai asupra inimii, are efect și în privința controlului glicemiei, deci al diabetului. 

Îmbunătățește digestia. Consumul de ceai de Rooibos ajută la menținerea unei digestii optime, mai ales în cazul celor care suferă de dureri abdominale sau diaree. Rooibos conține compuși care acționează ca nutrienți anti-spastici, prevenind astfel apariția durerilor și a diareei. 

Oase sănătoase. Ceaiul Rooibis conține o serie de minerale care contribuie la menținerea sănătoasă a oaselor, inclusiv magneziu, calciu și fluor. De altfel, unul dintre beneficiile cunoscute ale ceaiurilor este creșterea rezistenței oaselor, prin creșterea activității osteoblaste. 

Ajută în curele de slăbire. Rooibosul ajută în curele de slăbire, unii dintre cei trei compuși care ard grăsimile de pe abdomen polifenolii, care se află inclusiv în acest ceai. Prin consumul de ceai Rooibos crește secreția de leptină, care este cunoscută ca ”hormonul sațietății”.

Tratează alergiile. Quercitina prezentă în ceaiul Rooibos vine în sprijinul alergiilor, blocând celulele imunitare care le declanșează. În fapt, quercitina are un adevărat potențial anti-alergic.

Menține sănătatea pielii și a părului. Ceaiul Rooibos este consumat, de asemenea, și pentru beneficiile pe care le aduce pielii și părului, notează WebMD.

Vezi și: Triptofanul, animoacidul care ne dă starea de bine. Care sunt alimentele bogate în triptofan

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel