Ceainicul Diavolului: Timp de zeci de ani, nimeni nu a știut unde duce acest râu subteran (VIDEO)

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ceainicul Diavolului: Timp de zeci de ani, nimeni nu a știut unde duce acest râu subteran
Ceainicul Diavolului: Timp de zeci de ani, nimeni nu a știut unde duce acest râu subteran

În Parcul de Stat Judge C. R. Magney, Minnesota, există o caracteristică neobișnuită cunoscută sub numele de Devil's Kettle, unde râul Brule se împarte în două în jurul unei stânci mari.

În timp ce cea mai mare parte a apei trece peste o cascadă și continuă în aval, o cantitate semnificativă de apă se îndreaptă în jos într-o gaură și apoi.... dispare într-un fel.

Timp de zeci de ani, nu a știut nimeni unde se duce această apă, dar nu din lipsă de eforturi. Se pare că vizitatorii parcului au aruncat obiecte în râu, de la mingi de ping-pong și dispozitive de urmărire GPS până la (conform zvonurilor locale) o mașină, pentru a încerca să găsească obiectele atunci când acestea reapar. Cu toate acestea, după ce obiectele au fost aruncate în gaură, acestea nu au mai ieșit.

Conform unor teorii, apa s-a separat de râul principal Brule, a călătorit prin tuneluri subterane și a ieșit undeva în Lacul Superior, sau în altă parte.

"I-am auzit pe localnici descriind posibilitatea ca această apă să se despartă la cascadă și o parte din ea să curgă în Canada", a declarat managerul parcului, Peter Mott, pentru MPR News în 2017.

"De fapt, am auzit oameni sugerând că s-ar putea să curgă cumva înapoi în râul Mississippi".

Acest lucru părea puțin probabil, deoarece tunelurile subacvatice tind să nu se formeze cu ușurință în roca dură care se găsește în zonă. Așadar, unde se duce apa și diferitele obiecte aruncate în ea?

În 2016, o echipă de la Departamentul de Resurse Naturale din Minnesota a decis să examineze fluxul de apă al râului înainte de despărțire și după cascada principală, pentru a vedea dacă se pierde apă. Mai sus de Devil's Kettle, apa curgea cu 3,48 metri cubi pe secundă (123 de picioare cubice pe secundă). Iar sub cascadă, apa curgea cu 3,43 metri cubi pe secundă (121 de picioare cubice pe secundă).

În ceea ce privește obiectele dispărute, există o explicație simplă: acestea sunt sfărâmate în modul în care te-ai aștepta dacă le-ai arunca în ceva numit Devil's Kettle.

"Bazinul de scufundare de sub ceainic este un sistem incredibil de puternic de recirculare a curenților, capabil să dezintegreze materialul și să îl țină sub apă până când reapare la un moment dat în aval", a adăugat Calvin Alexander de la Universitatea din Minnesota, care a făcut și el parte din proiect.

Echipa crede că apa se reunește cu restul râului aproape imediat după cascadă, deși nu se știe încă unde anume se întâmplă acest lucru.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel