Cea mai importantă jucătoare de tenis din Rusia condamnă invadarea Ucrainei și recunoaște că face parte din comunitatea LGBTIQ+

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Daria Kasatkina (25 de ani, locul 12 WTA) și jurnalistul Vitya Kravchenko, au purtat un dialog emoționant cu privire la războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Aceasta a condamnat acțiunile Kremlinului și a recunoscut că face parte din comunitatea LGBTIQ+, aspru demonizată de către auroritățile de la Moscova.

„Aș face orice depinde de mine pentru a opri războiul. Din păcate, este imposibil. Sper că înțelegi. Mă simt neputincioasă. 

Nu am nicio putere. Dar cine are? Europa nu poate face niciun rah#t. La ce te aștepți? Dasha Kasatkina, în vârstă de 25 de ani, jucătoare de tenis. Ce pot să fac?”, a fost destăinuirea făcută de Kasatkina. 

„Vreau să joc împotriva unor adversare care se pregătesc în aceleași condiții ca mine, care nu se gândesc la terenuri bombardate, care au locuințe la care să se retragă. Sportive care nu trebuie să sune și să se roage pe la diverse academii: «Hei, ne putem antrena și locui la voi?» .

Știu cât de important este să ai un loc unde să te întorci, indiferent de cât de slab ai jucat, dacă te-ai certat cu partenerul, dacă ai probleme. Acasă te regăsești mereu. Nu-mi pot imagina cum e să nu ai o casă, să te trezești că pur și simplu ți-a fost luată”, a fost dorința exprimată de Kasatkina. 

Dasha a fost întrebată dacă nu îi este frică să revină în Rusia după declarațiile date sau dacă simte că familia i-ar putea fi amenințată.

După un moment de tăcere apăsătoare, aceasta a răbufnit în lacrimi și a declarat: „Da, m-am gândit”.

Daria Kasatkina a recunoscut că este lesbiană

În cadrul aceluiași interviu, cea mai importantă jucătoare de tenis din Rusia, la ora actuală, a recunoscut că este lesbiană. 

„Da, în prezent am o prietenă. Să trăiești în întuneric este imposibil. Nu pe termen lung, nu. Este prea greu. Nu are rost, vei fi complet măcinată de acest aspect până când vei alege să ieși public cu această mărturisire. Bineînțeles, depinde de tine să decizi cum să o faci și cât de mult spui", a declarat Daria Kasatkina.

„Să trăiești în pace cu tine însăți este singurul lucru care contează. Este important să vorbim despre aceste lucruri. Este important pentru tinerii care se descurcă greu în societate și au nevoie de sprijin. Cred că este important ca oamenii influenți din sport, sau din orice altă sferă de fapt, să vorbească despre asta. Ajută.

Atât de multe subiecte sunt tabu în Rusia, nu este o surpriză. Această noțiune că cineva vrea să fie gay sau să devină este ridicolă. Cred că nu există nimic mai ușor în această lume decât să fii heterosexual. Serios, dacă ar exista o alegere, nimeni nu ar alege să fie gay. De ce să-ți faci viața mai grea, mai ales în Rusia? Care să fie scopul?", a încheiat Kasatkina.

Homosexualitatea era considerată în Rusia o crimă până în 1993 şi o maladie mentală până în 1999.

Persoanele LGBTIQ+ din Rusia sunt adesea victimele ostilităţii, ale violenţelor şi chiar crimelor. Partidul de guvernare din Rusia le prezintă adesea ca fiind niște paria, pentru a distrage atenția de la situația economică pe care o îndură rușii care nu locuiesc în marile centre financiare ale țării, precum Moscova sau St. Petersburg.

Declaraţiile jucătoarei ruse survin pe fondul unei dezbateri în parlamentul rus privind un nou proiect de lege care vrea să interzică difuzarea de informaţii "privind relaţiile sexuale non-tradiţionale" în spaţiul public, în timp ce soldații ruși mor într-un război inutil, declanșat împotriva Ucrainei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel