Cea mai bogată cântăreață din lume. Venituri de 92 de milioane de dolari în 2022

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Noul Bauhaus European Un proiect românesc, nominalizat la premiile Festivalului Noul Bauhaus European 2024/Freepik
Noul Bauhaus European Un proiect românesc, nominalizat la premiile Festivalului Noul Bauhaus European 2024/Freepik

Anul precedent a fost un an de succes pentru artiștii internaționali, cu cei mai bine plătiți câștigând sume impresionante.

În total, aceștia au acumulat 1,35 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă jumătate din valoarea topului din anul anterior, în care se aflau Jay-Z, Kanye West și Bruce Springsteen. Interesant de menționat este că doi artiști au reușit să se regăsească pe ambele liste: Tyler Perry și creatorii emisiunii South Park, Trey Parker și Matt Stone. Descoperiți cine sunt artiștii care au ocupat primele locuri în topul celor mai bine plătiți!

Cifrele reprezintă câștigurile înainte de impozitare în anul 2022, excluzând onorariile pentru reprezentare, adică manageri, avocați, agenți și/sau costurile de funcționare a afacerii. Sursele includ date de la Nielsen BookScan, Luminate, Pollstar, IMDBPro și Variety Insight, precum și interviuri cu agenți, avocați, manageri, directori și experți din industrie, potrivit Forbes.

Prima femeie din clasament este cântăreața Taylor Swift. Starul din Statele Unite ale Americii a agonisit 92 de milioane de dolari. Haideți să vedem care este mai exact, topul conform sursei citate.

1. Genesis - 230 milioane de dolari

Pionierii rock-ului progresiv au depășit anul 2022 cu o vânzare a drepturilor muzicale de 300 de milioane de dolari către Concord Music Group în septembrie. Tranzacția a cuprins drepturi de publicare și o selecție de fluxuri de venituri din muzica înregistrată de grup, precum și fluxuri de venituri solo de la Phil Collins (inclusiv melodia de succes "In The Air Tonight") și colegii de trupă Tony Banks și Mike Rutherford. Turneele și drepturile de autor din muzica înregistrată au completat veniturile.

2. Sting - 210 milioane de dolari

Câștigător a 17 premii Grammy și fostul lider al trupei Police - cunoscut pentru hituri precum "Every Breath You Take" și "Roxanne" - a încasat 300 de milioane de dolari înainte de taxe prin vânzarea întregii sale producții muzicale, atât solo cât și alături de The Police, către Universal Music Group în februarie. 

3. Tyler Perry - 175 de milioane de dolari

Actor, regizor, scenarist, scriitor, Tyler Perry a avut un alt an profitabil datorită fluxurilor simultane de venituri din filme, emisiunile sale BET TV și din vastul teren de producție pe care îl deține în totalitate în Atlanta. Aflat pentru al doilea an în topul Forbes al celor mai bine plătiți 10 artiști, Perry este singurul miliardar din listă, cu o avere estimată la 1 miliard de dolari.

4. Trey Parker & Matt Stone - 160 de milioane de dolari

Duo-ul din spatele South Park a avut un alt an de succes, datorită câștigurilor obținute din contractul HBO Max și Book of Mormon, musicalul lor comic “Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints”. Cea mai mare parte provine din contractul lor cu Paramount, semnat în 2021 și care le garantează celor doi 935 de milioane de dolari pe șase ani.

5. James L. Brooks & Matt Groening - 105 milioane de dolari

Familia din desenele animate, The Simpsons, a migrat toate cele 30 de sezoane la Disney+ de la FX într-un acord de streaming încheiat în aprilie 2019, după ce Disney a achiziționat anterior Fox pentru aproximativ 52 de miliarde de dolari. Co-creatorii serialului, Brooks și Groening, nu au fost relaxați după ce au câștigat 105 milioane de dolari pe an (după plata taxelor), sumă care nu a fost raportată anterior, potrivit unor surse familiare cu afacerea.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel