Cea mai ascultată melodie din toate timpurile de pe Spotify, a detronat „Shape of You”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cea mai ascultată melodie din toate timpurile de pe Spotify îi aparține lui The Weeknd
Cea mai ascultată melodie din toate timpurile de pe Spotify îi aparține lui The Weeknd

Piesa lansată de The Weeknd în 2019 a depășit „Shape of You”, hit-ul lui Ed Sheeran.

Până în urmă cu puțin timp, cea mai ascultată piesă din toate timpurile de pe Spotify era „Shape of You”, lansată de Ed Sheeran în 2017.

Dar The Weeknd a reușit să-l detroneze pe britanic cu mega hit-ul „Blinding Lights”, lansat în 2019.

Conform celor de la @chartdata, piesa lui Abel Tesfaye are în momentul de față peste 3,332 de miliarde de ascultări pe Spotify, depășind astfel „Shape Of You”.

De altfel, cele două piese sunt singurele de pe platforma de streaming care au reușit să depășească 3 miliarde de ascultări. 

„Blinding Lights” a apărut pe albumul „After Hours” a lui The Weeknd, lansat la finalul lui 2019. De atunci, acest mega hit a stabilit numeroase recorduri în topuri din toată lumea.   

Vestea nu l-a lăsat indiferent pe The Weeknd, care și-a informat fanii în legătură cu acest record printr-o postare pe Twitter chiar în noaptea de Revelion.

„La mulți ani fericiți pentru „Blinding Lights”. Piesa cu cele mai multe stream-uri din toate timpurile.” 

Cântăreţul canadian The Weeknd, recompensat cu trei premii Grammy şi nominalizat la premiile Oscar şi Primetime Emmy, a anunţat că noul său album de studio, intitulat "Dawn FM", va fi lansat vineri, 7 ianuarie, informează site-ul revistei Variety.

Starul canadian a făcut acest anunţ în stilul lui caracteristic, prin intermediul unei înregistrări video misterioase, care se aseamănă cu videoclipurile unor piese extrase de pe albumul său precedent, "After Hours". În clipul de prezentare a noului album, The Weeknd apare într-o ţinută vestimentară elegantă în timp ce se confruntă cu o situaţie periculoasă şi se află în compania unei femei frumoase. Mesajul artistului nord-american este însoţit de textul următor: "Un nou univers sonic provenit din mintea lui The Weeknd", scrie Agerpres.

În înregistrarea video apar şi o serie de nume importante din industria muzicală, precum Quincy Jones, Tyler the Creator, Lil Wayne, Oneohtrix Point Never şi Jim Carrey, care vor apărea probabil în videoclipul cântecului utilizat pentru a promova noul album al starului canadian.

Primul album de studio al cântăreţului

"Dawn FM" este primul album de studio al cântăreţului The Weeknd după succesul obţinut cu "After Hours", lansat în martie 2020, deşi artistul a lansat de atunci mai multe single-uri, remixuri, colaborări şi videoclipuri. El este, de asemenea, protagonistul şi unul dintre scenariştii serialului "The Idol", ce va fi lansat de HBO, şi a susţinut spectacolul din pauza galei Super Bowl 2021.

Tehnic, "Dawn FM" este cel de-al cincilea album de studio al cântăreţului The Weeknd, însă discografia sa include şi trei remixuri lansate în 2011 (combinate în compilaţia "Trilogy"), piesa extinsă "My Dear Melancholy", varianta remixată a discului "After Hours", câteva EP-uri şi zeci de single-uri independente şi colaborări cu alţi artişti.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel