Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă sau un apartament

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Cumpărarea unei case este una dintre cele mai importante decizii financiare pe care le vei lua de-a lungul vieții. De la stabilirea creditului, verificarea pieței și până la angajarea unui agent imobiliar, există o serie de aspecte cărora trebuie să le acorzi importanța cuvenită, astfel încât să faci o investiție corectă.

Înainte de a te îndrăgosti de casa visurilor tale, realizează o analiză foarte serioasă a situației tale financiare. Trebuie să fii pregătit atât pentru achiziția în sine, cât și pentru cheltuielile pentru renovare și cele curente.

Așadar, calculează cu atenție economiile tale și ia în considerare să cumperi o casă dacă ai un cont de urgență cu sume care să-ți acopere traiul pentru minimum trei luni.

Apoi, discută cu un specialist bancar referitor la varianta potrivită pentru tine și bugetul tău sau dacă ar fi potrivit un credit cu dobânda fixă vs. dobânda variabilă. Întregul proces te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru viitorul tău.

Stabilește ce tip de locuință ți se potrivește

În funcție de nevoile tale, poți alege o casă tradițională, un duplex, o locuință modernă sau un apartament. Poate vrei să fie o locuință situată central sau recent construită, poate îți dorești mult spațiu și nu pui accent pe zona în care se află.

În funcție de aceste răspunsuri, vei găsi locuința perfectă pentru nevoile tale actuale și viitoare. Fiecare opțiune are avantaje și dezavantaje, tocmai de aceea trebuie să stabilești ce este esențial pentru tine, potrivit Jurnalul.

Solicită o verificare a locuinței

Chiar dacă locuința pe care intenționezi să o cumperi pare a fi impecabilă, nu renunța la ideea de a face o inspecție serioasă a acesteia.

Angajează un profesionist care să verifice starea generală a casei, de la fundație, pereți, izolație până la țevi și sistem de încălzire. Chiar dacă poate costa destul de mult o astfel de examinare, nu vei dori să descoperi ulterior achiziției că ai de efectuat o mulțime de reparații neașteptate.

Cumpără casa pe care ți-o permiți

Indiferent de valoarea creditului sau a ipotecii pe care o poți obține, asigură-te că îți permiți locuința pe care urmează să o cumperi. Gândește-te în viitor, la toate cheltuielile care vor apărea, de la utilități până la mentenanța casei, apoi fii realist și ia în calcul diferite scenarii privind veniturile lunare.

Cum se pot fura detaliile bancare prin intermediul telefonului mobil

Pe măsură ce tehnologia smartphone-urilor avansează, sunt implementate mai multe măsuri de securitate cibernetică pentru a încerca să împiedice hackerii să acceseze dispozitivul. 

Cu toate acestea, tehnicile de furt de detalii bancare de pe telefoane mobile devin din ce în ce mai multe și este dificil pentru experți să ne protejeze de toate amenințările.

În acest articol vom explica metodele cele mai utilizate de infractorii cibernetici pentru a ne accesa telefoanele și a obține informațiile financiare pe care le stocăm pe acestea. În acest fel puteți fi conștienți de posibilele escrocherii pe Internet și puteți să le evitați.

Aplicații false

În ultimii ani, escrocii au perfecționat modul în care livrează troieni pe dispozitivele noastre. Cel mai obișnuit mod este crearea de aplicații presupus inofensive și introducerea lor în magazinele oficiale de aplicații precum Play Store sau App Store.

O altă tehnică folosită de infractorii cibernetici este dezvoltarea de aplicații bancare care le imită pe cele originale. Când victimele instalează platforma falsă și înceracă să se conecteze cu datele oferite de bancă, ajung practic să ofere hackerilor acces la date. În aceste cazuri este important să vă asigurați cine este dezvoltatorul aplicațiilor.

Citește mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel