Ce știm până acum despre înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Regina a murit, punând capăt celei mai lungi domnii din istoria Marii Britanii. Iată ce proceduri așteptăm să se petreacă în următoarele zile, în memoria ultimei figuri importante ale secolului al XX-lea.

După ce sicriul ei se va întoarce la Londra, regina va rămâne în Westminster Hall timp de aproximativ patru zile înainte de înmormântare, permițând cetățenilor de rând să ofere un omagiu.

Sala mare este cea mai veche parte a Palatului Westminster, în inima guvernului britanic.

Ultimul membru al Familiei Regale care a stat în stat în sală a fost Regina Mamă în 2002, când peste 200.000 de oameni au stat la coadă pentru a-i vedea sicriul.

Sicriul Reginei se va odihni pe o platformă înălțată, cunoscută sub numele de catafalc, sub acoperișul medieval din lemn al sălii din secolul al XI-lea. Fiecare colț al platformei va fi păzit de soldați din unitățile care deservesc Casa Regală.

Ea va fi adusă la Westminster Hall de la Palatul Buckingham într-o procesiune lentă, însoțită de o paradă militară și de membri ai familiei regale.

Oamenii vor putea, de asemenea, să urmărească procesiunea pe măsură ce sicriul va trece pe străzi, iar marile ecrane care transmit evenimentul vor fi probabil amenajate în Parcurile Regale din Londra.

Sicriul ei va fi drapat în Standardul Regal și, odată ajuns în Westminster Hall, va fi acoperit cu simbolurile regale.

Odată ce sicriul este așezat pe poziție în sală, va avea loc o scurtă slujbă. Ulterior, publicul va avea voie să intre.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel