Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Avocado și-au câștigat un loc de cinste în inimile consumatorilor datorită versatilității sale în bucătărie, dar și datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul excesiv nu este atât de benefic și poate afecta rinichii.

De la a fi servite pe pâine prăjită la micul dejun, tăiate cubulețe într-o salată răcoritoare, incluse într-un smoothie verde sănătos, sau folosite ca umplutură pentru o cină delicioasă, modalitățile în care putem integra avocado în rețetele noastre sunt aproape infinite, ceea ce crește posibilitatea de a le consuma în exces.

Cu toate acestea, deși un consum moderat este recomandat în aproape toate cazurile, un consum excesiv poate avea consecințe asupra sănătății, în special în cazurile în care poate cauza probleme specifice. Excesul de avocado ne poate afecta rinichii și de aceea, ca în cazul tuturor lucrurilor, este mai bine să consumăm cu măsură, lăsând spațiu pentru o alimentație variată.

Ce se întâmplă cu rinichii dacă mâncăm mult avocado?

Avocado a început să-și facă treptat loc în rețetele noastre, având în vedere că a devenit un ingredient indispensabil în multe bucătării. Poate fi consumat la micul dejun, la gustare sau ca parte a unor mese sau cine, poate fi folosit ca garnitură, dar poate fi și ingredientul principal al preparatelor noastre. Aceasta înseamnă că în decursul zilei îl putem consuma în multe feluri, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne bazăm întotdeauna pe el.

Asta se datorează faptului că, în ciuda multor beneficii pe care le poate avea pentru sănătatea noastră, un consum excesiv nu este deloc recomandat, deoarece știm că cel mai bine este ca dieta noastră să fie echilibrată și variată.

În plus, în acest caz, este recomandat un consum limitat la persoanele care au probleme renale, datorită nivelurilor ridicate de potasiu, care ar putea provoca leziuni acestor organe. Consumul regulat sau excesiv de avocado la persoanele cu probleme renale poate provoca hiperpotasemie. Una dintre funcțiile rinichilor este de a elimina excesul de potasiu prin urină, astfel încât acesta să se afle la nivelurile adecvate de care organismul are nevoie. Când rinichii nu funcționează bine, acest proces nu se realizează în mod corespunzător și se acumulează potasiu. Nivelurile ridicate de potasiu pot să nu prezinte simptome, dar atunci când o fac, cele mai frecvente sunt durerile în piept, dificultățile de respirație, greața sau vărsăturile, palpitatiile, pulsul slab sau neregulat și, în cazurile în care palpitatiile sunt foarte lente, leșinul brusc.

De asemenea, nu este recomandat consumul de avocado la persoanele alergice la latex, deoarece ar putea provoca o reacție alergică, ceea ce se poate întâmpla și cu alte alimente precum kiwi sau banane, relatează 20minutos.es.

Beneficiile consumului de avocado

În unele cazuri specifice, consumul de avocado nu este recomandat și în toate cazurile nu este recomandat consumul excesiv, dar în majoritatea cazurilor, consumul moderat al acestui fruct poate avea mari avantaje pentru organism , datorită numeroaselor sale proprietăți, precum: varietatea mare de minerale pe care le conține, printre care se remarcă potasiul, calciul, magneziul, fosforul sau fierul.

Avocado conține grăsimi, dar acestea sunt sănătoase, ceea ce ajută la protejarea inimii, reducând colesterolul „rău” și protejând colesterolul „bun”. Este bogat în vitamina C, care protejează sistemul imunitar, dar și în vitamina E, care îl transformă într-un puternic antioxidant ce protejează împotriva oxidării celulare, reducând semnele îmbătrânirii. Conține acizi grași omega-3 și, de asemenea, fibre solubile care ajută la îmbunătățirea digestiei și favorizează buna funcționare a intestinului. În plus, este un aliment care conferă sațietate, ceea ce compensează valoarea sa calorică mare în cazul în care se dorește pierderea în greutate.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel