Ce se întâmplă în corpul tău când bei apă cu lămâie

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Începerea zilei cu un pahar de apă cu lămâie este un ritual care vine cu o mulțime de promisiuni înalte. De la a fi un remediu pentru pierderea în greutate până la a-ți face pielea să strălucească așa cum tocmai ai ieșit de la spa, această tendință populară în materie de băuturi nu va dispărea prea curând.

 

Apa cu lămâie - care este pur și simplu apă cu suc de lămâie - este cu siguranță o modalitate răcoritoare de a vă crește aportul de H2O. Consumul de apă cu lămâie este legat în special de dieta alcalină, care teoretizează că consumul de alimente alcalinizante ne poate echilibra nivelul pH-ului și poate preveni o mulțime de boli. Chiar dacă sucul de lămâie are în mod natural un pH scăzut și este considerat acid înainte de a fi consumat, de fapt este alcalinizant după consum. „În ciuda pH-ului său scăzut, sucul de lămâie este considerat alcalin, deoarece, după ce este metabolizat, lasă o cenușă alcalină în organism”, explică dieteticianul Lauren O'Connor, autorul cărții The Healthy Alkaline Diet Guide.

Te poate menține hidratat

Persoanele deshidratate pot prezenta constipație, amețeli și alte simptome care pot rezulta din lipsa de apă. Consumul de apă cu lămâie introduce lichid în corpul tău - una dintre cele mai bune modalități de a combate deshidratarea. Dacă adăugați suc de lămâie în apă pur și simplu pentru că vă bucurați de gustul crocant și, ca rezultat, vă face să beți mai lichide.

Vă poate ajuta să pierdeți în greutate

În timp ce apa cu lămâie nu este un glonț magic pentru pierderea în greutate, menținerea unei stări pozitive de hidratare poate ajuta la susținerea obiectivelor de gestionare a greutății. Apa este esențială pentru capacitatea naturală a organismului de a descompune grăsimile. Potrivit unui articol din 2016 publicat în Frontiers in Nutrition, grăsimea stocată este descompusă în glicerol și acizi grași liberi pentru ca organismul să le folosească drept combustibil. Fără o hidratare adecvată, organismul poate fi provocat să descompună această sursă de energie, ceea ce poate îngreuna pierderea în greutate.

Apa cu lamaie poate sustine un sistem imunitar sanatos

Căutați un aport de vitamina C în timpul sezonului de răceală și gripă? Sucul de la o lamaie contine 18 miligrame de vitamina C. Pentru referinta, adultii au nevoie de intre 75 si 130 mg din aceasta vitamina in functie de sexul si stadiul vietii.

Începerea zilei cu un plus de vitamina C din sucul de lămâie ajută la apărarea imunitară a organismului. Deși o ceașcă de apă cu lămâie probabil că nu va satisface 100% din nevoile tale zilnice, îți va oferi un avans în a obține suficient din acest nutrient important. Luați un kiwi la ieșire pe ușă și, în esență, vă veți completa cu vitamina C pentru ziua respectivă, sau cel puțin vă veți apropia foarte mult de cantitatea necesară.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel