Ce se întâmplă în casă, dacă nu aspiri o lună de zile. Avertismentele lansate de specialiști

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Există mai multe riscuri la care te supui, dacă nu-ți cureți frecvent locuința.

Curățenia este vitală, pentru o viață cât mai sănătoasă și ordonată, însă există anumite momente în care pur și simplu nu-ți mai găsești timpul sau energia necesară pentru a face ordine în locuință. Chiar dacă la suprafață, lucrurile par așezate și pare că haosul nu este atât de mare, faptul că nu aspiri pe o lungă perioadă te timp poate avea afecte destul de negative asupra ta. Nu este vorba despre faptul că nu o aspiri o săptămână sau două, ci o lungă întreagă, spun experții, potrivit Bestlife

Ce se întâmplă dacă nu aspiri casa o lună de zile

1. Un strat de praf mare se va depune în casa ta

Dacă nu dai cu aspiratorul timp de o lună, casa ta se va umple de praf. Acest lucru poate părea evident, dar te-ai oprit vreodată să te gândești ce este de fapt praful?

"Praful este un amestec complex de substanțe, inclusiv particule de piele, păr, țesături, bacterii, viruși și chiar acarieni microscopici. Aceste particule pot deveni aeropurtate atunci când sunt deranjate și pot prezenta diverse riscuri pentru sănătate, în special pentru persoanele cu alergii, astm sau alte afecțiuni respiratorii.", spun specialiștii. 

2. Este posibil să strănuți mai des

Din nou, este de la sine înțeles că petrecerea timpului într-un mediu prăfuit te poate face să strănuți, dar specialiștii spun că pentru cei care suferă de astm sau alergii, acest lucru este mai îngrijorător.

"Una dintre cele mai mari probleme cu faptul că nu aspiri casa se va reduce la potențialii alergeni. Pe măsură ce praful și alți iritanți externi (polen, mucegai etc.) intră în casă din exterior, aceștia rămân prinși în fibrele covoarelor, ceea ce poate provoca apariția alergiilor și a astmului.", spun specialiștii. 

3. Riști să fii invadat de gândaci

Jankowski aduce în discuție un alt motiv pentru a fi vigilent în ceea ce privește rutina de curățenie a casei: gândacii.

"Aceștia pot deveni o infestare urâtă în timp, dacă nu vă aspirați regulat covoarele", spune el. "Apoi se pot răspândi rapid la alte țesături, cum ar fi tapițeria sau îmbrăcămintea, provocând daune, și reprezintă un risc general de infecții."

"Gândacii de covoare sunt comuni în locuințe, iar pagubele lor sunt adesea confundate cu cele produse de moliile de haine", scriu experții.

Cât de des trebuie să aspiri în casă

"Recomandăm aspirarea covoarelor cel puțin o dată pe săptămână și utilizarea unui sistem sau serviciu de șamponare a covoarelor cel puțin o dată pe trimestru", spune Jankowski.

"Deși purificatoarele de aer pot fi de ajutor, acestea trebuie privite ca un supliment la curățenia obișnuită, nu ca un înlocuitor", mai spune Coleman, specialist. "Aspirarea, ștergerea prafului și curățarea regulată sunt în continuare cruciale pentru a menține un mediu sănătos în casă."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel