Ce se întâmplă dacă mănânci trei banane pe zi

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată de ce e bine să consumi cât mai multe banane, dacă se poate... zilnic!

Trei banane pe zi îți pot îmbunătăți vizibil sănătatea fizică și psihică, spun specialiștii în nutriție. Câte una la fiecare masă ajută, mai ales, în perioadele de efort intelectual și suprasolicitare fizică. Sunt suficiente pentru a înlătura senzația de oboseală și pentru a îmbunătăți memora. Iată câteva aspecte de luat în considerare, potrivit Eating Well:

Nutrienți și fibre: Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, vitamina C, vitamina B6 și fibre alimentare. Consumul regulat al acestor fructe poate ajuta la menținerea unei sănătăți bune a inimii, a digestiei și a sistemului imunitar.

Controlul greutății: Deoarece bananele sunt bogate în fibre și au un conținut caloric moderat, ele pot fi utile în gestionarea greutății corporale. Fibrele contribuie la senzația de sațietate, ceea ce poate reduce pofta de mâncare și poate încuraja o alimentație sănătoasă în general.

Controlul zahărului din sânge: Bananele au un indice glicemic moderat, ceea ce înseamnă că eliberează glucoza în sânge într-un ritm mai lent, ajutând la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale. Cu toate acestea, persoanele cu diabet ar trebui să consulte un medic sau un nutriționist înainte de a consuma cantități mari de banane.

Atenție la calorii! Bananele în exces îngrașă

Deși bananele sunt sănătoase, ele conțin și calorii. Consumul excesiv de banane poate duce la un aport caloric crescut, ceea ce ar putea contribui la creșterea în greutate, în special dacă nu este compensat printr-o activitate fizică adecvată și o dietă echilibrată.

Persoanele cu alergii la fructe sau la latex ar putea să aibă reacții adverse la consumul de banane. Este important să fii conștient de acest lucru și să consulți un medic în caz de nelămuriri sau simptome alergice.

În general, consumul moderat de banane poate fi parte a unei diete echilibrate și sănătoase, dar este important să fii atent la aportul total de calorii și la reacțiile corpului, peste zi.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel