Ce să nu ții niciodată în torpedoul mașinii

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepik
Foto: Freepik

De cele mai multe ori, torpedoul este ținta hoților de mașini, deoarece în acest loc se pot afla cardurile personale, cheile de la casă sau alte obiecte de valoare. Ca să fii în siguranță, este bine să eviți să depozitezi în torpedoul mașinii următoarele lucruri! 

Este necesar să ai în mașina personală trusa de prim-ajutor, încărcătorul, șervețelele umede, o sticlă cu apă potabilă și chiar o lanternă, însă nu și următoarele obiecte, ce pot fi puncte de atracție pentru infractori.

Evită să păstrezi în torpedoul mașinii tale următoarele obiecte:

Chitanțele

Pe chitanțele tale se pot afla multe informații personale, precum: numele tău, adresa unde locuiești, adresa de e-mail, uneori chiar și numărul cardului de credit, adică informații prețioase pentru hoții de identitate. În loc să păstrezi chitanțele în torpedoul mașinii tale, mai bine ține-le acasă, într-un sertar. 

Portofelul

Păstrarea cardurilor de credit în torpedoul mașinii este, de asemenea, o idee nepotrivită. Odată ce au pus mâna pe cardurile tale, infractorii pot să facă achiziții cu ele. Cel mai bine este să îți ții portofelul într-un rucsac sau în poșetă, în cazul doamnelor.

Baterii

Este bine să ai la îndemână câteva baterii de schimb pentru lanternă, în caz de urgență, dar fluctuațiile de temperatură afectează calitatea bateriilor, iar căldura accelerează deteriorarea chimică a acestora. Nu este bine să le depozitezi în torpedoul mașinii, mai ales când temperaturile sunt ridicate. În plus, este bine să le schimbi regulat, pentru a te asigura că încă sunt bune. 

Cheile de la casă și de la garaj 

Poate fi util să ai un set suplimentar de chei de la casă, însă nu este bine să le ții în torpedoul mașinii, mai ales dacă infractorii știu unde stai. Același lucru se aplică și în cazul cheilor de la garajul personal. 

Obiectele electronice și alte lucruri valoroase

În mod normal, asigurarea auto nu acoperă valoarea obiectelor electronice ce pot fi furate din mașină. Așa că, dacă ai o pereche de căști favorită, un încărcător scump, un alt dipozitiv electronic preferat sau un alt obiect valoros, cel mai bine este să nu îl ții în mașină. 

Cum se întreține o tapițerie auto din piele?

Pentru curățare vei avea nevoie de :

Prosoape din microfibră sau burete din microfibră

Soluție de curățare

Cum cureți și îngrijești scaunele auto?

Procesul de curățare nu este foarte dificil și va face că scaunele mașinii să arate că noi! Urmați pașii de mai jos pentru a curăța și trata scaunele auto din piele:

Aspirați orice murdărie

Înainte de curățarea scaunelor, aspirați orice murdărie liberă, firimituri etc. Acest lucru vă permite să vedeți câtă murdărie se acumulează pe suprafața scaunelor  din piele.

Curățați suprafață

Un pas important în curățarea tapițeriei este să înmoi pielea cu mișcări uşoare prin apăsare fără să o zgârii. După ce ai aplicat soluția de curățare folosește o cârpă umedă moale și cu mișcări circulare șterge tapițeria. Lasă soluția câteva minute pentru a-i permite să penetreze pielea și pentru a îndepărta efectiv praful și mizeria. Oricum, asigura-te că ai citit instrucțiunile de utilizare a soluției pentru a vedea exact cât timp poți lasă soluția pe tapițeria pe piele.

Ștergeți reziduurile

După curățarea scaunelor, trebuie să îndepărtați orice reziduu rămas în urma soluţiei de curățat. Folosiți un prosop cu microfibră curat și ștergeți produsul rămas. Verificați toate zonele scaunului pentru a vă asigura că a fost șters complet și pentru a vă pregăti pentru impermeabilizarea scaunelor auto din piele.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel