Ce să NU mănânci dacă vrei să ai pielea fină. Care sunt alimentele care provoacă riduri

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
alimente riduri - FOTO Freepik@Alessandro_Grandini
alimente riduri - FOTO Freepik@Alessandro_Grandini

Îmbătrânirea pielii poate fi grăbită și de un regim alimentar necorespunzător. Iată ce nu ar trebui să mănânci dacă vrei ca pielea ta să rămână fără riduri.

Îmbătrânirea pielii este un proces normal, însă, potrivit nutriționiștilor poate fi accelerat și de consumul de alimente. Potrivit unui studiu, mai multe alimente pot grăbi îmbătrânirea pielii.

Mâncărurile prăjite pot accelera îmbătrânirea pielii

Cartofii prăjiți pot contribui într-un mod negativ la îmbătrânirea prematură a pielii. Alimentele prăjite în ulei la temperaturi ridicate eliberează radicali liberi care pot provoca leziuni celulare ale pielii.

Expunerea la radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire al pielii datorită unei acțiuni numite reticulare. Reticularea afectează moleculele de ADN și poate slăbi elasticitatea pielii.

Mai mult, consumul prea mare de sare poate scoate apa din piele și poate duce la deshidratare. Acest lucru poate face pielea mai predispusă la ridare.

Zahărul în exces

Zahărul este unul din alimentele care provoacă neplăceri pielii, cum ar fi acneea. Atunci când nivelul nostru de zahăr este ridicat, procesul de îmbătrânire este accelerat.

Este accelerat chiar mai mult în cazul în care lumina soarelui este implicată. Așadar, în loc să mănânci înghețată pe plajă, optează pentru fructe congelate răcoritoare sau fără adaos de zahăr.

Margarina

Margarina este mai rea decât cantitățile moderate de unt, din cauza faptului că este bogată în uleiuri parțial hidrogenate. Acești acizi grași trans fac pielea mai vulnerabilă la radiațiile, care pot deteriora colagenul și elasticitatea pielii.

Carnea procesată

Hot dog-ul, bacon-ul, și cârnații sunt toate exemple de carne procesată, care pot fi dăunătoare pentru piele. Aceste tipuri de carne sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și sulfit, care pot deshidrata pielea și slăbi colagenul provocând inflamații.

Pentru opțiuni de proteine ieftine, schimbați carnea procesată cu ouă sau fasole, mai notează Healthline.

Dacă doriți optați pentru carne mai slabă, cum ar fi curcan și pui. Aceste tipuri de carne sunt ambalate cu proteine și aminoacizi care sunt esențiali în formarea naturală a colagenului.

Cafeaua și băuturile acidulate

Cafeaua și băuturile acidulate pot accelera procesul de îmbătrânire. În primul rând, ambele sunt bogate în cofeină, care, dacă le beți frecvent pe parcursul zilei până seara, vă pot afecta somnul.

Somnul slab a fost legat de semnele crescute ale imbatranirii și duce la apariția cearcănelor.

Alcoolul, alt factor care îmbătrânește pielea

Alcoolul poate provoca o serie de probleme atunci când vine vorba de piele, inclusiv roșeață, umflare, pierderea colagenului și duce la apariția ridurilor. Alcoolul îți epuizează nutrienții, hidratarea și nivelul de vitamina A, toate acestea având un impact direct asupra ridurilor.

Vitamina A este deosebit de importantă în ceea ce privește creșterea celulelor noi și producția de colagen, asigurându-se că pielea este elastică și fără riduri.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel