Ce să mănânci când ești răcit

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
ce sa mananci cand esti racit - FOTO: Freepik@asier_relampagoestudio
ce sa mananci cand esti racit - FOTO: Freepik@asier_relampagoestudio

Când nu te simți bine, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să mănânci ceva care te face să te simți mai rău. Dar ce se întâmplă dacă nu te interesează supa de pui sau biscuiții și ai poftă de orice altceva.

Ceea ce ar trebui să mănânci depinde de starea ta, spun experții. Anumite alimente vă pot acoperi gâtul și pot calma durerea atunci când aveți o durere în gât.

Iată care sunt cele mai bune alimente pe care trebuie să le consumați când vă doare gâtul. Încercați să vă mențineți gâtul umed cu bomboane tari sau pastiluțe și să beți multe lichide. Alimentele moi, cremoase, cum ar fi supele cremă, piureul de cartofi, iaurtul, ouăle omletă și cremele pot fi mai ușor de mâncat cu dureri de gât.

Cele mai rele alimente: Evitați alimentele tari și zgârietoare, cum ar fi chipsurile de cartofi, nucile și granola. Sucurile acide din multe fructe și legume, precum și sucul de portocale, sucul de struguri și limonada pot, de asemenea, să irite durerea în gât.

Atunci când sunteți răcit, cel mai rău simptom poate fi nasul care nu se mai oprește. În afară de a face un duș cu aburi, Lauren Slayton, RD, fondator al Foodtrainers.com, a sugerat să beți ceai cald - s-ar putea să nu încetinească scurgerea, dar un ceai liniștitor v-ar putea ajuta să vă simțiți puțin mai bine.

Cele mai bune alimente: Încercați ceaiul de ghimbir, a sugerat Slayton. Ghimbirul conține proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care pot ajuta la eliminarea unei răceli mai repede decât dacă ați aștepta să treacă.

"Cidrul de mere și lămâia în apă funcționează bine, de asemenea", a adăugat Slayton.

Cele mai rele alimente: Alimentele picante pot provoca o curgere imediată a nasului, la fel ca și alcoolul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel