Ce poţi cumpăra cu un euro în Italia, Franța, Cehia, Bulgaria și România

Ema Apostu | Dată: 04 ian 2023, 11:50 | Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Carlos Pernalete Tua)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Carlos Pernalete Tua)

Tu știi ce poți cumpăra cu un euro în Italia, Franța, Cehia, Bulgaria și România?

Unele dintre lucrurile de pe listă pot costa chiar şi un euro şi jumătate sau chiar doi, în funcţie de locul din care cumpăraţi.

Ce găsești în Italia, Franța, Cehia, Bulgaria, România

După apă, espresso-ul este cea mai consumată băutură în Italia, care a rezistat multă vreme creşterilor de preţ şi al cărei preţ de 1 euro era standardul. Deşi se mai găseşte la acest preţ pe alocuri, unele cafenele percep acum 1,10 sau 1,20 euro pentru el, scie Rador, citând jutarnji.hr. Potrivit unor cercetări, până la 70 la sută dintre cafenelele italiene percep acum mai mult de 1 euro pentru un espresso. Ceea ce înseamnă că încă mai poţi cumpăra treizeci la sută din ele pentru o monedă.

Pagina de ghid a hotelurilor din Franţa a comparat preţurile baghetelor din 100 de brutării pariziene. Preţul mediu al pâinii preferate a francezilor este de 1,07 euro, cea mai ieftină baghetă din oraş costând 0,85 euro, iar cea mai scumpă, 2 euro.

Cehia este mândră de tradiţia sa de producţie de bere, iar preţul băuturii preferate a fost întotdeauna extrem de mic în comparaţie cu alte ţări occidentale. În prezent, preţul mediu al unei beri locale la halbă în Praga este de 1,3 euro, dar în zonele mai puţin turistice ale Pragăi se găseşte la un euro. Mergem spre est pentru că în vest, se pare, un euro nu valorează prea mult.

În capitala Bulgariei, puteţi mânca o masă ieftină cu 1 euro la chioşcuri şi brutării din tot oraşul: hot dog, cartofi prăjiţi, clătite...

În brutăriile din Bucureşti, găseşti cu uşurinţă o pizza tăiată felii la preţul de 1 euro, iar pe alocuri, chiar cu câţiva cenţi mai puţin. La fiecare colţ din Istanbul, se pot vedea tarabe cu covrigei rotunzi presăraţi cu susan, numiţi simit, vânduţi simpli sau cu brânză. Vei plăti aproximativ jumătate de euro pentru această gustare, iar în unele zone chiar mai puţin. Pe străzile din Istanbul poţi bea suc de rodii, care acum costă puţin mai mult de 1 euro.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite