Ce înseamnă mobilizarea parțială anunțată de Putin? 300.000 de militari în rezervă vor răpunde la apel

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Vladimir Putin a ținut un discurs național în care a anunțat mobilizarea parțială a forțelor în Rusia. El a spus că armata se confruntă cu operațiunile militare ale colectivului vestic pe o linie de front de peste 1.000 km, în Ucraina.

În cadrul discursului său, Putin a declarat că Rusia are nevoie de voluntari care să lupte alături de armata rusă profesionistă. Aceștia vor fi tratați la fel, inclusiv cu plăți și garanții sociale.

Putin susține că „mobilizare este parțială, subliniez că este o mobilizare parțială”. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. A fost semnat decretul de mobilizare parțială.

The Guardian oferă câteva citate scurte de la ministrul rus al Apărării, despre ce presupune mobilizarea parțială:

- Se aplică celor cu experiență militară anterioară;
- Persoanele care au servit ca recruți sau studenți nu sunt chemați;
- Persoanele chemate vor primi instruire înainte de a fi dislocate;
- Rusia are resurse uriașe, 25 de milioane de oameni, dintre care 300.000 de rezerve vor fi apelate.

Agenția de presă RIA Novosti din Rusia prezintă un mic fragment din discursul separat al ministrului Apărării, Serghei Șoigu, despre mobilizarea parțială a Rusiei pe care Vladimir Putin a anunțat-o. Șoigu a explicat că „mobilizarea este necesară pentru a controla linia de contact de 1.000 km, precum și teritoriile eliberate”.

Corespondentul The Guardian la Moscova, Andrew Roth, raportează că soldaților ruși li se vor prelungi contractele pe termen nelimitat, ca parte a mobilizării parțiale.

Mobilizarea Rusiei a fost un pas previzibil care se va dovedi extrem de nepopular și subliniază că războiul nu decurge conform planului Moscovei, a declarat pentru Reuters consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak.

Podolyak a spus într-un mesaj text către agenția de presă că președintele rus Vladimir Putin încearcă să transfere vina pentru declanșarea unui „război neprovocat” și înrăutățirea situației economice a Rusiei, către Occident.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel