Ce înseamnă dacă plouă sau ninge de Buna Vestire

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Sărbătoarea Bunei Vestiri sau Blagoveștenia se desfășoară în fiecare an pe 25 martie și reprezintă un moment deosebit de semnificativ pentru comunitatea creștină. În plus, în această zi, credincioșii au permisiunea să consume pește. Mai jos sunt prezentate tradițiile și obiceiurile specifice acestei sărbători.

Ce înseamnă dacă plouă sau ninge de Buna Vestire

În 2024, ziua de 25 martie, Buna Vestire, este una marcată din punct de vedere meteorologic de ploi și ninsori în toată țara. Potrivit credințelor populare, vremea din această zi, anunță cum va fi în ziua de Paște, dar și în restul anului.

Superstițiile populare românești spun că așa cum va fi vremea de Buna Vestire, va fi și în ziua de Paște.

De asemenea, se crede că, dacă de Buna Vestire plouă sau ninge, anul agricol va fi unul plin de belșug.

O altă superstiție popular spune că, dacă la Buna Vestire este frunza verde în codru, atunci anul va fi îmbelșugat.

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire 2024

Una dintre tradițiile populare este de a pune pâine și sare pe pragul casei, considerate hrana pentru îngeri. De asemenea, se spune că este un mare păcat să te cerți în această zi, deoarece ar putea atrage necazuri în restul anului. În unele regiuni, cum ar fi Bucovina, există superstiții precum aceea că nu trebuie să pui ouăle la cloșcă în ziua de Buna Vestire, deoarece puii ar putea ieși cu anomalii.

În diverse zone ale țării, tradițiile variază, cum ar fi stropirea pomilor cu țuică pentru a asigura o recoltă bogată sau aprinderea focurilor în curți pentru a marca sărbătoarea. Femeile din Bucovina obișnuiesc să facă un foc în curte în dimineața Bunei Vestiri și să ofere pâine și sare de pomană, conform Creștinortodox.ro.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel