Ce fel de cheltuitor ești? Radu Leca, despre GURU Financiar: Două tipologii de persoane

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ce fel de cheltuitor ești? Radu Leca, despre GURU Financiar: Două tipologii de persoane
Ce fel de cheltuitor ești? Radu Leca, despre GURU Financiar: Două tipologii de persoane

Personalitatea fiecăruia dintre noi își pune amprenta inclusiv asupra banilor și a cheltuielilor noastre de zi cu zi. În acest context, psihologul Radu Leca ne-a vorbit despre cum ne influențează personalitatea modul în care ne gestionam bugetele personale, despre cum luăm deciziile și despre tentația de a cumpăra lucruri care nu ne trebuie neapărat.

"Bugetul personal este influențat în primul rând de tipul de model pe care l-ai văzut acasă, de structura parentală, modul în care ai fost influențat de către mama, tata, bunicul, bunica, străbunicul, străbunica sau frații mai mari.", a declarat psihologul.

Avem noțiunea de GURU FINANCIAR.

"Avem de-a face cu IceMan, un om lipsit de sentimente total, un excepțional strateg, un om care poate juca cu Garry Kasparov o la o partidă de șah și să iasă remiză. Un om excepțional din punct de vedere cognitiv, dar care din punct de vedere al inteligenței emoționale nu se ridică mai sus de vârsta adolescentei. Gurul financiar are un tip de personalitate amplă pe care eu o vizualizez fără ca ea să fie menționată de către specialitate în conformitate cu experiența acumulată la cabinet, are conexiuni cu tot ceea ce înseamnă lucruri pe care trebuie să le demonstreze, mod de a demonstra puterea lui. Lucruri pe care vrea să le așeze în așa fel în jurul său încât să fie văzut sau invizibil.

Fiindcă aici avem de-a face cu două tipologii de persoane care fac parte din această etichetare.

Cei care vor să fie văzuți și cei care vor să nu fie văzuți. Și atunci spunem în felul următor: Dacă te-ai născut sărac, după un câștig la loterie, faptele bune sunt făcute permanent, nu doar când ți se întâmplă să câștigi ceva. Evident că ești într-o zonă extrem de delicată atunci când vine vorba de câștigarea unor sume de bani mari și foarte mari. Aici intervine o structură secundară care face diferența dintre cele trei pe care le-am spus până acum și are o legătură mai amplă cu anxietatea, respectiv mincinosul.

Personalitatea ce este catalogată drept mincinoasă, aparține unui om ce nu poate să facă diferența între realitatea lui și realitatea celor din jur, plus realitatea în care se află are legătură mare și foarte mare cu anxietatea. Mincinosul va spune că îi este bine își va dori să-i fie bine, nu va reuși niciodată, indiferent de banii pe care îi va câștiga, îi va pierde. Anxiosul cheltuiește, dar nu cea ce are, se oprește, după care suferă în liniște spunând sau promițându-și că luna următoare nu va mai face același lucru. Evident că lucrurile se repetă și toate aceste lucruri se bazează pe minciună și pe frică", a explicat Radu Leca

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel