Ce efect poate avea părintele în viața copilului? Avocatul Cristian Ene: Copilul are capacitatea de a realiza o copiere a comportamentului părintelui

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Avocatul Cristian Ene a fost invitat la emisiunea „Parenting 101: Pentru tine și copilul tău” de pe DC News TV, realizată de Narcis Neagoe, unde a vorbit despre efectele părinților asupra copiilor.

 

Deseori, părinții nasc dispute, dispute care nu sunt soluționate și determină până la urmă un reflux energetic negativ asupra copiilor. Acesta este lucrul cel mai neplăcut în ceea ce înseamnă cadrul familial. În momentul în care părinții nu înțeleg și sunt într-o incapacitate de a-și rezolva propriile neînțelegeri, determină până la urmă și o incapacitate de a aplana efectul negativ asupra copiilor., a precizat avocatul Cristian Ene.

Problemele părinților ar trebui să rămână în cadrul cuplului, a mai spus avocatul.

Către copii trebuie să transmită doar acel mesaj ce determină îmbunătățirea calității copilului și un mediu cât mai cald, cât mai propice dezvoltării emoționale pozitive. Nu se întâmplă tot timpul așa. Noi vorbim practic de comportamentul ideal, în care cei doi părinți nu au conflicte între ei, ci au compatibilități, au o dezvoltare emoțională și rațională optimă cuplului, dezvoltare care determină și dezvoltarea maternală și parentală în raport cu copilul. Deseori există o problemă reală și anume că uneori cei doi componenți ai cuplului, bărbatul și femeia, uită că sunt părinți., a mai spus avocatul Cristian Ene.

Copiii sunt ca niște „bureți” care absorb orice fel de informație cu care intră în contact, iar părinții au cea mai mare influență asupra comportamentului acestora.

În momentul în care ai ajuns la această etapă extraordinară, care este o binecuvântare, ar trebui să conștientizezi responsabilitatea pentru o viață întreagă. Copilul are capacitatea de a realiza o copiere a comportamentului celui de lângă el. Cel de lângă este în primul rând părintele., a adăugat avocatul Cristian Ene.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel