Ce a discutat Vladimir Putin cu Benjamin Netanyahu

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vladimir Putin promulgă legea ce prevede confiscarea bunurilor celor care ''defăimează'' armata rusă / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin promulgă legea ce prevede confiscarea bunurilor celor care ''defăimează'' armata rusă / Foto: Kremlin.ru

Află în articol ce a discutat Vladimir Putin cu Benjamin Netanyahu.

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat luni, pentru prima dată, la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre conflictul cu Hamas şi l-a informat despre discuţiile purtate cu lideri regionali şi cu Autoritatea Palestiniană, relatează Agerpres, citând AFP.

"Partea israeliană a fost informată în special despre punctele esenţiale ale contactelor telefonice care au avut loc astăzi cu liderii Palestinei, Egiptului, Iranului şi Siriei", a indicat Kremlinul într-un comunicat.

Ce au discutat cei doiPotrivit Moscovei, discuţia cu premierul Netanyahu s-a concentrat "pe situaţia de criză rezultată din escaladarea brutală a conflictului israeliano-palestinian".

Vladimir Putin a prezentat "condoleanţe sincere familiilor şi prietenilor israelienilor decedaţi".

El l-a informat, de asemenea, pe interlocutorul său "despre măsurile luate de Rusia pentru a promova normalizarea situaţiei, pentru a preveni o nouă escaladare a violenţelor şi o catastrofă umanitară în Fâşia Gaza".

"Am reafirmat dorinţa fundamentala a Rusiei de a-şi continua acţiunea în vederea încetării confruntării israeliano-palestiniene şi a obţinerii unei soluţionări paşnice prin mijloace politice şi diplomatice", a adăugat Kremlinul.

Cu ce lideri a mai vorbit Vladimir PutinPutin a avut luni convorbiri telefonice cu preşedinţii egiptean Abdel Fattah Al-Sissi, iranian Ebrahim Raissi, sirian Bashar al-Assad şi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas.

În cadrul acestor convorbiri, Putin şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "creşterea catastrofală" a numărului de victime civile în Gaza şi de o posibilă escaladare a conflictului dintre Israel şi Hamas într-un "război regional".

Rusia menţine în mod tradiţional relaţii bune atât cu autorităţile israeliene şi palestiniene, cât şi cu actori regionali precum Siria, Egiptul şi Iranul, notează AFP. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel