Cazul controversat al lui Gheorghe Nichita. Chirieac: A făcut un prejudiciu de 13.000 de lei, ancheta a costat un milion. Niciun stat responsabil nu ar proceda aşa

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels
Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels

Cazul condamnării lui Gheorghe Nichita, pentru că și-a spionat amanta cu ajutorul Poliției Locale, a fost disecat la emisiunea „Defereți mass media”, produsă de DC News.

"Nici nu știu cum să caracterizez ceea ce se întâmplă cu Nichita, mai ales după ce am văzut că totul se întâmplă conform unui mecanism. După ce că l-au condamnat degeaba, el fiind un primar vrednic, care a ridicat Iașiul, indiferent dacă personajul e simpatic sau antipatic pentru unii, l-au condamnat 5 ani pentru un amantlâc, fără pagube, fără furt.

Când s-a dus la Vaslui să se predea la penitenciarul de care aparținea, care credeți că au fost știrile? „Primarul recidivist a fost prins în sfârșit”. Asta după ce omul s-a dus să se predea.”, a precizat Cozmin Gușă.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit în discuție, caracterizând titlul expus de Gușă ca fiind „imbecil”.

"Este tulburător! Prejudiciul în acest caz a fost 13.000 de lei. Ancheta respectivă cred că a costat 1 milion de lei, după care îl mai ții 5 ani pe casă și masă (n.r. costurile de întreținere din penitenciar), atât pe el cât și pe șeful de la Poliția Locală, ceea ce te mai costă 1 milion de lei. Niciun stat responsabil din lumea asta nu ar proceda așa.”, a continuat Bogdan Chirieac.

"Despre cazul acesta trebuie vorbit. M-am întâlnit cu săracul de el, acum o lună și jumătate, la o înmormântare. A venit, l-am tras lângă mine, pentru că mie mi-a plăcut de Nichita, n-am fost prieteni apropiați niciodată, dar mi-a plăcut ceea ce a făcut. Omul lua multe medicamente, inclusiv preventiv, pentru că simțea că o să fie condamnat. Eu l-am liniștit, dar după aceea m-am gândit că ceea ce simțea el putea fi corect. El plătește, de fapt, pentru altele - pentru marea influență în Moldova, pentru marea influență în PSD, care era împotriva unui val, pentru faptul că este un lider laic foarte influent în interiorul Bisericii Ortodoxe din Moldova. El de aceea plătește, îmi pare tare rău de el”, a mai precizat Cozmin Gușă.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel