Cauza scandalului dintre Axl Rose și David Bowie: ”Am să te distrug, omule de tinichea!”

Stella Soare |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Axl Rose și David Bowie
Axl Rose și David Bowie

Unii cunosc conflictul dintre Axl Rose și David Bowie, un conflict care l-a determinat pe primul că îl amenințe cu moartea pe cântărețul britanic.

Totul a plecat de la faptul că "Diavolul din Bromley", așa cum mai era poreclit Bowie, a încercat să îi fure iubite lui Axl.

În 1989, David Bowie a decis să se dea la prietena lui Axl Rose, Erin Everly, în timpul unei filmări pentru un videoclip al trupei Guns N' Roses. Deloc surprinzător, au urmat probleme.

David Bowie putea fi o adevărată pacoste pentru contemporanii săi, câștigându-și porecla "Diavolul din Bromley" de la vechiul său prieten Mick Jagger pentru numeroasele sale farse făcute la beție și pentru obiceiul de a fura iubite.

Așa că a urmat, evident, și un conflict cu Axl Rose, liderul trupei Guns N' Roses, pentru că ar fi încercat să o facă cu prietena de atunci a lui Rose, Erin Everly.

Cearta dintre cei doi muzicieni a ajuns publică pe 10 octombrie 1989, când cvintetul hard rock din Los Angeles, aflat în plină ascensiune, a fost capul de afiș al localului lor preferat, Cathouse, deținut de liderul trupei de glam metal Faster Pussycat, Taime Downe, și de gazda Headbangers Ball, Riki Rachtman, ca încălzire pentru patru concerte programate cu The Rolling Stones la Memorial Coliseum din Los Angeles.

În acea seară au fost prezenți Bowie și mama lui Slash, Ola Hudson a și creat unele dintre cele mai emblematice ținute de scenă ale acestuia.

Spre confuzia mamei lui Slash, se pare că Axl Rose a început să lanseze insulte în direcția lui Bowie de pe scenă, ceea ce l-a determinat pe Bowie să părăsească mai devreme concertul. Ulterior, ea a fost informată de fiul ei că cei doi cântăreți se certaseră mai devreme în cursul zilei.

În după-amiaza spectacolului, Axl, Slash și compania au filmat un videoclip pentru piesa It's So Easy, extrasă de pe albumul Appetite For Destruction din 1987, cu clip în care apărea Miss Everly, care era îmbrăcată într-un costum sumar din piele și legată cu cătușe. 

Potrivit lui Rachtman, au urmat probleme după ce Rose a fost alertat că Bowie flirta cu Everly după ce a ajuns beat la local. Rememorând momentul în timpul unui interviu din 2015, în onoarea celei de-a 30-a aniversări a The Cathouse, el a spus a povestit că clubul a fost: ”Practic, a fost casa departe de casă pentru Guns N' Roses. Ei știau că pot face tot ce vor în acel club. Acum, când unul dintre body-garzi tău vine la tine și te întreabă: "Riki, Axl Rose îl urmărește pe David Bowie pe stradă spunând că îl va ucide, ce ar trebui să fac?". Ei bine, cum răspunzi la așa ceva? Ai unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi care îl urmărește pe unul dintre idolii tăi pe stradă?".

Adăugând detalii despre incident, el a continuat: "Cred că ceea ce s-a întâmplat este că Bowie a încercat să o agațe pe prietena lui Axl, Erin [Everly], și asta l-a enervat pe Axl. Asta se întâmpla pe vremea când David Bowie făcea parte din trupa Tin Machine. Așa că Axl fugea, strigând: "O să te omor, Tin Man!"".

În 1990, Rose vorbit și el despre incident și a dezvăluit că a fost chiar împins să discute despre asta în culise în timpul unei probe de sunet la LA Coliseum cu Eric Clapton și Mick Jagger.

Axl a povestit că: "Făceam o probă de sunet într-o zi, când cântam în deschiderea trupei Rolling Stones, iar Mick Jagger și Eric Clapton m-au încolțit. Stăteam pe un amplificator și, dintr-o dată, amândoi sunt chiar în fața mea. Iar Jagger care nu prea vorbește mult, e foarte serios în legătură cu totul și, dintr-o dată, zice: "Deci te-ai bătut cu Bowie, nu-i așa?". Așa că i-am spus povestea foarte repede, iar el și Clapton au început să vorbească despre Bowie în lumea lor, amintind despre lucruri de acum câțiva ani", își amintea Axl care a continuat: "Spuneau lucruri de genul că, atunci când Bowie se îmbată, se transformă în "Diavolul din Bromley" (familia lui Bowie s-a mutat în cartierul londonez Bromley când acesta era adolescent). Adică, nici măcar nu făceam parte din această conversație. Doar stăteam acolo ascultându-i cum se plâng ca nebunii despre Bowie. A fost amuzant".

Explicând modul în care a îngropat securea războiului cu celebrul muzician, Rose a explicat: "Eu și Bowie am avut divergențele noastre. Apoi am vorbit și am ieșit la cină, apoi am mers la China Club și alte chestii. Și când am plecat, am spus: 'Vreau să-ți mulțumesc că ești prima persoană care a venit la mine în persoană și mi-a spus cât de rău îi pare de situație'. A fost mișto, știi?"

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel