Câți bani trebuie să ai pentru a fi fericit. Suma de te va surprinde

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
banii - FOTO: Freepik@jcomp
banii - FOTO: Freepik@jcomp

Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Numai că oamenii de știință au calculat exact de câți bani avem nevoie pentru a fi fericiți.

Fericirea este un obiectiv pe care cu toții ne dorim să îl atingem în viață, dar există o întrebare pe care ne-o punem adesea: ce salariu ne-ar face cu adevărat fericiți? Cercetările științifice care au încercat să răspundă la această întrebare intrigantă, dar complexă. Vom afla cum a investigat știința legăturile dintre salariu și fericire. Pregătiți-vă să descoperiți ce niveluri de venit sunt asociate cu o bunăstare mai mare și să înțelegeți cum ne pot afecta banii fericirea.

"Te fac banii fericiți?" este o întrebare care a fascinat omenirea din timpuri imemoriale. Fericirea rezidă într-o combinație complexă de factori: afecțiunea, împlinirea personală și experiențele semnificative joacă un rol esențial, dar ce spune știința despre bani? Banii pot oferi confort și oportunități, dar, potrivit unor cercetări științifice, a deveni bogat nu este secretul fericirii. Adevărata întrebare ar trebui să fie: "Câți bani te fac fericit?"

O sumă precisă

Potrivit unei echipe de oameni de știință, există o sumă precisă care îi face pe oameni fericiți. Pe baza datelor de la Oficiul Național de Statistică și a Indexului Planetei Fericirii, echipa a reușit să determine salariul anual din 2020 care ar face posibilă o viață fericită.

Potrivit oamenilor de știință, salariul care te face fericit se ridică la 33.864 de lire sterline pe an, aproximativ 39.000 de euro. Cercetarea realizată de Raisin UK a fost efectuată în Anglia, dar ne ajută să ne facem o idee, notează MSN.

Acum știm care este salariul care, potrivit oamenilor de știință, îi face pe oameni fericiți. Cu toate acestea, deși banii pot oferi confort și oportunități, este important să ne amintim că adevărata fericire constă în perspectiva, relațiile și aprecierea noastră pentru ceea ce ne oferă viața.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel