Câţi bani trebuie să ai pentru a fi considerat bogat

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tima Miroshnichenko)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tima Miroshnichenko)

Tu știi de câți bani trebuie să dispui pentru a te înscrie în rândul bogaților?

De câţi bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat cu adevărat bogat? Răspunsul depinde de locul în care trăieşte.

Pentru a intra în cei 1% cei mai bogaţi din Monaco, averea unei persoane trebuie să atingă niveluri de opt cifre, în timp ce în România, o avere cu puţin peste jumătate de milion de dolari este suficientă pentru a fi considerat bogat.

Potrivit datelor agenţiei internaţionale de real estate Knight Frank, pragul pentru ca cineva să intre în cei 1% cei mai bogaţi oameni din Monaco este de 12,4 milioane de dolari. Semnificativ mai scăzut, dar încă ridicat este "pragul" pentru cei 1% cei mai bogaţi din Elveţia (6,6 milioane de dolari) şi Australia (5,5 milioane de dolari). În SUA, este nevoie de 5,1 milioane de dolari pentru a te alătura clubului celor cu adevărat bogaţi.

Potrivit Bloomberg, datele confirmă că pandemia şi creşterea costului vieţii au mărit decalajul dintre ţările bogate şi cele sărace. Pentru a intra în top 1% în Monaco este nevoie de o avere de cel puţin 200 de ori mai mare decât cei doar 57.000 de dolari necesari pentru a fi considerat bogat în Filipine.

Gospodăriile cu venituri scăzute din întreaga lume resimt povara inflaţiei, fiind obligate să cheltuiască mai mult din veniturile disponibile pentru a-şi satisface nevoile de hrană şi de locuinţă, scrie Rador, citând moneyreview.gr. Pe de altă parte, cei mai bogaţi 500 de oameni din lume şi-au mărit averea totală cu aproape 600 de miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg Billionaires Index, cel mai mare câştig fiind înregistrat de CEO-ul Meta şi creatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

"Inegalitatea în creştere la nivel internaţional ar putea face ca această categorie să intre în vizor - în special cu ideea unei impozitări mai mari a activelor acestora şi chiar pentru emisii de noxe", notează Flora Harley a lui Knight Frank.

 
 
Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel