Câteva mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Războiul dintre Federația Rusă și Ucraina a dus la moartea a mii de delfini din Marea Neagră.

„Câteva mii” de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina, avertizează oamenii de știință care studiază regiunea.

Într-o postare pe Facebook, un director de cercetare de la Parcul Național Natural Tuzla Estuaries din Ucraina a declarat că delfinii răniți au ajuns pe plajele mai multor țări, inclusiv Ucraina, Bulgaria, Turcia și Rusia. Ivan Rusev a explicat că s-a constatat că delfinii au murit în urma unor „acțiuni militare”, inclusiv a „exploziilor de bombe și de mine plutitoare”.

„Soarta delfinilor din Marea Neagră în urma războiului este foarte tristă și va fi nevoie de foarte mult timp pentru ca numărul lor să-și revină la normal”, a adăugat el.

Câteva imagini postate de Dr. Rusev pe rețelele de socializare, imagini care arată delfini eșuați pe țărm, afectați de răni care au legătură cu războiul, inclusiv urme de arsuri arată nivelul dezastrului. Anul trecut, în Marea Neagră ar fi trăit un sfert de milion de delfini, dar nu se știe câți dintre aceștia au supraviețuit până acum, conform B1.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel