Cât timp o să trăiești poate fi prezis prin acești indicatori

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
 Cât timp o să trăiești poate fi prezis prin acești indicatori/Freepik
Cât timp o să trăiești poate fi prezis prin acești indicatori/Freepik

Având în vedere că longevitatea este un subiect care atrage atenția unui public vast, vă prezentăm indicatorii ce pot anticipa durata vieții tale. Află mai multe detalii în paragrafele următoare!

Cât de multă mișcare faci

Un aspect important în stabilirea duratei vieții tale este cât de mult mergi pe jos în fiecare zi. Conform unui studiu publicat în "JAMA International Medicine", femeile care au realizat, în medie, 4.400 de pași pe zi și-au redus semnificativ rata mortalității cu 3 ani, în comparație cu cele care au făcut doar 2000 de pași pe zi. Cu cât faci mai multă mișcare pe parcursul zilei, cu atât șansele de a trăi mai mult cresc.

În plus, un alt studiu a indicat că viteza de mers poate fi un indicator al longevității. Potrivit cercetării, adulții în vârstă care merg încet prezintă un risc mai mare de deces prematur.

Test de echilibru

Un test de echilibru, care durează doar 10 secunde, ar putea prezice longevitatea. Un studiu publicat în „British Journal of Sports Medicine‟ a arătat că persoanele de vârstă mijlocie sau mai în vârstă, care nu pot să stea într-un picior timp de 10 secunde, pot avea de două ori mai multe șanse de deces în decurs de 10 ani, comparativ cu cele care reușesc să treacă testul. 

Longevitatea se citește în ochi? 

Un studiu spune că ochii dețin cheia vârstei biologice. Mai exact, retina poate fi capabilă să determine vârsta biologică adevărată a corpului uman, deoarece aceasta este un indicator de încredere al sănătății creierului și sistemului circulator.

Știința a arătat că un decalaj „al vârstei retiniene‟ poate crește cazurile de mortalitate cu 2-3% din cauze unor probleme specifice. 

Conform publicației „Healthline‟, aspectul ochilor poate fi un indicator pentru diferite afecțiuni, precum: glaucom, boala Wilson, diabet și inclusiv hipertensiune arterială. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel