Cât mai valorează acțiunile UiPath. Daniel Dines, pe primul loc în clasamentul Forbes

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Acțiunile UiPath au scăzut simțitor în prima parte a anului.

UiPath a scăzut săptămâna trecută până la 19,94 dolari pe acțiune, iar tendința pare să se confirme și pentru începutul acestei săptămâni. Luni cotația scăzuse la 19,7 dolari.

Cel mai valoros start-up de IT pornit din România, continuă să se confrunte cu o perioadă dură pe piaţa bursieră americană, relatează ZF, citat de mediafax.

În 8 zile preţul acţiunilor UiPath a scăzut de la 31,4 dolari la doar 19 dolari, piaţa sancţionând dur mai multe anunţuri ale companiei care au fost în contradicţie cu estimările analiştilor.

Capitalizarea bursieră a UiPath a scăzut în aceste condiţii la 10,8 miliarde de dolari. Faţă de începutul anului acţiunile UiPath au un minus de 55%, de la 43,87$ la 19,94$.

Acțiunile UiPath au atins punctul maxim pe 24 mai 2021 (85,12 dolari/acțiune), după care compania a înregistrat o devalorizare constantă, de peste 75%.

Fondatorul și CEO-ul companiei de automatizări software, românul Daniel Dines, este pe primul loc al clasamentului Forbes al celor mai bogați români, cu o avere de 2,9 miliarde de dolari.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel