Cât de sănătos este popcornul. Ce nu ai știut până acum

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
popcorn - FOTO: Freepik
popcorn - FOTO: Freepik

Te-ai gândit vreodată cât de sănătos este popcornul? Iată ce spun specialiștii.

Odată considerat un răsfăț în timpul vizionării unor filme, popcornul este intens studiat de nutriționiști. Dar popcornul este de fapt sănătos? Răspunsul este că depinde de uleiul folosit, orice condimente adăugate, și, eventual, sâmburii de porumb.

În primul rând, luați în considerare porumbul

Porumbul este o cereală integrală, iar cerealele integrale sunt o sursă importantă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți care luptă împotriva bolilor. Cercetările sugerează că aportul de cereale integrale este legat de o viață mai lungă, mai puțină inflamație și un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral, cancer, diabet și obezitate.

Dar un lucru la care trebuie să te gândești este dacă popcornul tău provine dintr-o cultură modificată genetic. Unii oameni de știință și profesioniști din domeniul sănătății sunt preocupați de riscurile potențiale ale consumului de alimente care provin din culturi modificate genetic.

Calitatea popcornului depinde și de uleiul în care au fost prăjite boabele de porumb

Atunci când alegeți o marcă de floricele ambalate, verificați uleiul enumerat în ingrediente. Cele mai bune uleiuri sunt grăsimile mononesaturate (MUFA) sănătoase pentru inimă, antiinflamatoare, în special uleiul de avocado și uleiul de măsline extra virgin.

Uleiurile care sunt mai concentrați în acizii grași omega-6 - cum ar fi uleiul de porumb, uleiul de soia, uleiul de floarea-soarelui, uleiul de șofrănel și uleiul de semințe de bumbac - tind să fie pro-inflamatorii, potrivit Health.

Condimente

În cele din urmă, luați în considerare aditivii din gustarea dvs. În floricele ambalate, condimentele ar putea fi simple ca sarea de mare și piperul negru. Sau ingredientele ar putea include ingrediente lactate convenționale, cum ar fi untul și brânza. Unele floricele sunt asezonate cu zahăr sau alți îndulcitori.

Popcornul poate fi o gustare sănătoasă, dar calitatea nutrițională variază considerabil.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel