Cât costă o săptămână de vacanţă în hotelurile de lux din Europa

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Vacanță
Vacanță

Preţurile unei vacanţe de o săptămână în hoteluri de lux din Europa variază în medie între 3.000 şi 5.000 de euro.

Potrivit site-ului Hikers Bay, hotelurile de lux din zonele muntoase sunt mai scumpe decât cele de pe litoral. Însă preţurile sunt în continuă schimbare, iar costul unei săptămâni de şedere într-o astfel de unitate nu este fix şi depinde în mare măsură de sezon şi cerere.

Cele mai scumpe hoteluri de lux din Europa pentru o vacanţă de o săptămână

Hotelurile din Elveţia sunt cele mai scumpe din Europa, o noapte costând în jur de 580 de euro. O săptămână întreagă poate costa în jur de 6.400 de euro. Urmează

Islanda, ca a doua cea mai scumpă destinaţie din Europa, cu costuri în jur de 5.300 de euro pentru un sejur de o săptămână. În Austria, hotelurile de cinci stele ajung la un preţ de circa 370 de euro pe noapte sau aproape 4.000 de euro pentru o săptămână.

Un hotel de lux în Franţa poate ajunge chiar şi la 4.300 de euro pentru o săptămână, iar costul mediu al unei nopţi într-o astfel de unitate de cazare este 400 de euro.

Destinaţii populare, cum ar fi Italia, percep turiştilor în jur de 3.300 de euro pentru o vacanţă de lux de o săptămână, în timp ce o noapte de cazare poate costa 300 de euro. La fel, hotelurile de lux spaniole percep în jur de 2.600 de euro pentru o săptămână, iar cele din Portugalia costă până la 1.900 de euro.

Croaţia percepe mult mai mult pentru o săptămână decât Portugalia, în jur de 3.000 de euro, în timp ce o noapte de cazare costă în jur de 300 de euro.

Cele mai ieftine hoteluri de lux din Europa pentru o săptămână de vacanţă

Polonia are cele mai mici preţuri la hotelurile de lux, în jur de 100 de euro pe noapte şi 1.400 de euro pentru o săptămână. Două ţări din sud-estul Europei, România şi Bulgaria, sunt considerate printre cele mai accesibile. Un sejur de o noapte într-un hotel de 5 stele din România costă 130 de euro (1.600 de euro pentru o săptămână), în timp ce hotelurile din Bulgaria taxează 1.700 de euro sau 140 de euro pe noapte. Şi Estonia şi Lituania au tarife accesibile. Pentru o săptămână, Estonia percepe 1.900 de euro, iar Letonia aproximativ 2.000 de euro pentru aceeaşi durată.

Lux de 5 stele la preţuri accesibile în Albania

În destinaţiile în curs de afirmare, dar care sunt din ce în ce mai solicitate, cum ar fi Muntenegru şi Malta, costul creşte la 2.500 de euro. Însă Albania oferă lux de 5 stele la preţuri accesibile, alături de peisaje frumoase şi servicii de înalt nivel. Este ideal pentru cei care caută o vacanţă de lux, dar nu îşi permit destinaţii foarte scumpe. Sejurul de o săptămână în hoteluri de lux din Albania poate costa 1.300 de euro, în timp ce o noapte de cazare poate ajunge şi la 100 de euro.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel