Câștigătorii Eurovision și-au vândut trofeul. Au decis ce o să facă cu cei 900 de mii de dolari

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Kaluș a vândut trofeul câștigat la Eurovision.

Câștigătorii Eurovision Kalush Orchestra și showmanul, voluntarul Serhiy Prytula a vândut microfonul de cristal, câștigat la Eurovision de Orchestra Kaluș, pentru 900.000 de dolari la o licitație caritabilă 

Fondurile vor merge pentru cumpărarea unui sistem de drone PD-2, care va fi donat armatei ucrainene.

Licitația a fost desfășurată în direct pe Instagram de către showmanul și voluntarul Serhiy Prytula.

Pe lângă trofeu, la licitație s-a adjudecat și ”jobenul” roz, cu care Oleg Psyuk a evoluat pe scena Eurovision din Torino.

Pentru a avea șanse de a câștiga pălăria, participanții la licitație au participat la o tombolă și au donat 11 milioane de grivne, care vor merge către armată.

Trofeul Eurovision, un microfon de sticlă, a revenit celui care donează cel mai mult în criptomonedă sau în monedă tradițională”, se arată în postarea publicată de formația Kaluș.

Pălăria lui Psyuk, devenită imediat un trend în modă, se vinde cu 5 euro sau 200 de grivne. Câștigătorul va fi ales aleatoriu dintre toți participanții la tombolă. Pentru fiecare donație de 5 euro, participantul primește o notă la extragere. Deci, cu cât sunt mai multe donații, cu atât mai multe șanse de câștig. 

”Fă o donație de minim 5 euro (sau 200 hrivne) în contul bancar afișat. Cu cât donați mai mult, cu atât aveți mai multe șanse de câștig. După oprirea tombolei, partenerii @monobank.ua vor alege aleatoriu câștigătorul dintre cei care au donat.

Statueta Eurovision va merge la cel care va plăti cel mai mult pentru ea, iar organizatorii spun că se poate plăti chiar și în criptomonede. 

Kaluș, la un pas de ELIMINARE: ”EBU l-a sunat imediat / De aceea Eurovision nu ne-a descalificat”

Directorul Orchestrei Kaluș, Mîkola Kuceriavîi, a vorbit despre riscul de descalificare la Eurovision 2022 și despre planurile trupei după victorie.

El a menționat că muzicienii Orchestrei Kaluș au folosit momentul participării la Eurovision pentru a reaminti lumii războiul din Ucraina.

”Desigur, când ne-am gândit la discurs și la mesajul pe care îl vom transmite la Torino, ne-am gândit să spunem ceva mai ușor.

Dar, cu toate acestea, situația din Ucraina nu este chiar simplă și nu aveam dreptul să nu folosim Eurovision ca platformă pentru a aminti lumii întregi că războiul din Ucraina continuă și avem nevoie de ajutor, - a spus el.

Potrivit lui Mîkola, organizatorii Eurovision au intervenit de mai multe ori în numărul Orchestrei Kaluș pentru a păstra natura apolitică a concursului și au tăiat mai multe momente din reprezentația grupului ucrainean.

”Au spus că e politică. Când am anunțat de pe scenă despre Mariupol și Azovstal, EBU l-a sunat imediat pe șeful delegației noastre și l-a întrebat ce mesaj vedem în asta. Desigur, am spus că nu facem apel la violență, ci la ajutor. De aceea Eurovision nu ne-a descalificat”, a spus el.

Directorul Orchestrei Kaluș a adăugat că trupa plănuiește să continue să se dezvolte, să ajute Ucraina, să strângă fonduri, să călătorească în jurul lumii și să vorbească despre război.

”Frontul cultural nu este mai puțin important decât cel militar. Și trebuie să reamintim lumii întregi și să unim întreaga lume la victorie. Există destul de multe solicitări pentru un tur. Acum ne întoarcem în Ucraina, vom aduce victoria acolo, vom juca cupa - și vom transfera toate fondurile strânse din această Cupă Eurovision pentru a ajuta Ucraina”, a spus Mykola Kucheryavy.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel