Casa Armani şi-a anulat prezentările de modă programate la Milano şi Paris

radiodcnews Team | Dată: 04 ian 2022, 23:33 | Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Giorgio Armani/Facebook
Sursa foto: Giorgio Armani/Facebook

Stilistul italian Giorgio Armani a anunţat marţi că a decis să anuleze prezentările sale de modă programate în ianuarie la Săptămâna Modei Masculine de la Milano şi la Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în Europa, informează AFP.

Această decizie a maestrului italian, în vârstă de 87 de ani, a fost luată "cu mare regret şi după o analiză atentă, din cauza agravării situaţiei epidemiologice", a anunţat casa Armani într-un comunicat, scrie Agerpres. 

Prezentarea colecţiei Armani de toamnă-iarnă 2022-2023 la Milano şi prezentarea colecţiei sale haute couture de primăvară-vară 2022 la Paris au fost astfel anulate.

Întrebat în legătură cu o eventuală prezentare în format virtual a noilor colecţii Armani, un purtător de cuvânt al casei italiene a spus că această posibilitate nu este deocamdată avută în vedere.

Prima mare casă de modă italiană care îşi anulează prezentărileArmani este prima mare casă de modă italiană care îşi anulează prezentările din cauza noului val de infectări cu virusul SARS-CoV-2, aşa cum s-a întâmplat la începutul pandemiei, în februarie 2020. Reluarea defilărilor de modă în prezenţa spectatorilor, anunţată în mai 2021, a fost astfel de scurtă durată.

"Defilările de modă sunt ocazii cruciale şi care nu pot fi înlocuite, dar sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi a publicului trebuie să fie din nou prioritare", a declarat Giorgio Armani.

Săptămâna Modei Masculine de la Milano, programată în perioada 14-18 ianuarie, prevedea iniţial 23 de defilări în format fizic şi participarea unui număr de 47 de branduri, inclusiv Ermenegildo Zegna, Fendi, Dolce & Gabbana şi Prada.

Italia este una dintre ţările europene care au plătit cel mai greu tribut pandemiei de coronavirus, cu peste 137.000 de decese asociate COVID-19, şi se confruntă în prezent cu o puternică recrudescenţă pandemică, provocată de varianta Omicron. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite