Casa Albă: Planul este de a elimina virusul din SUA. Putem să o facem

Autorul articolului: Rodica Mitu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: PEXELS, Chokniti Khongchum
FOTO: PEXELS, Chokniti Khongchum

Epidemia de variolă a maimuţei poate fi „eliminată” în SUA, a declarat Casa Albă.

Epidemia de variolă a maimuţei poate fi 'eliminată' în SUA datorită unui mare număr de vaccinuri şi teste de depistare disponibile, a declarat Casa Albă duminică, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat sâmbătă variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, relatează AFP.

„Planul este de a elimina virusul din SUA. Putem să o facem”, a declarat în emisiunea 'Face The Nation' de la CBS News, coordonatorul grupului de lucru de la Casa Albă pentru combaterea epidemiei de coronavirus, Ashish Jha.

„Noi am acţionat rapid', a asigurat el, răspunzând criticilor care evocau o reacţie prea tardivă din partea autorităţilor sanitare după semnalarea primelor cazuri în luna mai, înainte de propagarea virusului.

Potrivit evidenţei Centrelor de prevenţie şi de luptă împotriva maladiilor (CDC) în 22 iulie, 2.890 de cazuri au fost depistate până în prezent în SUA.

Variola maimuţei se caracterizează prin febră, erupţii cutanate şi vindecare în general spontană, dar maladia poate provoca dureri mari. Oraşul New York, unde s-au înregistrat aproape 800 de cazuri, a protestat împotriva lipsei vaccinurilor, iar un ales democrat în Camera Reprezentanţilor, Adam Schiff, a susţinut că guvernul federal „nu este la înălţimea ripostei necesare”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel