Carouri, alb-negru, anii '50: Câteva dintre tendințele modei pentru toamnă-iarnă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

De la New York la Londra, trecând prin Milano și Paris... Timp de mai bine de o lună, brandurile și casele de modă au etalat tot ce e mai bun în materie de modă în cadrul Fashion Month automne-hiver 2023-2024.

În timp ce sezoanele toamnă-iarnă 2022-2023 și primăvară-vară 2023 au reprezentat o revenire la anii 2000 și exerciții de stil ale acelui deceniu vestimentar, toamnă-iarnă 2023-2024 se întoarce la însăți esența modei, cu linii mult mai avangardiste, sărbătorind în același timp o garderobă a spiritului liber. 

Au dispărut piesele practice sau tehnice, moda rămâne în serviciul ținutelor de zi, dar în declinări mai degrabă șic decât sport, mai ales pentru o garderobă calibrată pe ținute de seară. În ceea ce privește culoarea, bejul în toate nuanțele sale este o garanție a eleganței, în timp ce nuanțele pop sorbet adaugă doza potrivită de vitamine unei garderobe de iarnă pe care o dorim mai optimistă ca niciodată.

Fusta peste pantaloni

Dacă anii 2000 par să se îndepărteze treptat de podiumurile de prezentare, tinerele nostalgice după acel deceniu vestimentar se mai pot bucura de un exercițiu de stil al acelei perioade. Fusta se poartă peste pantaloni, ambele piese fiind fie de aceeași culoare, fie de nuanțe apropiate, asortate cu delicatețe, așa cum propun Fendi, Givenchy și Chanel, care mizează pe această carte în colecțiile lor pentru toamna-iarna 2023-2024.

Cravata

Fidelă liniilor sale riguroase, cravata se desprinde totuși de alura sa puțin prea strictă, punând în valoare un ansamblu de smoking regândit de Dolce & Gabbana sau conferind o nouă linie unei cămăși purtate cu fustă, ca la Dior și Valentino.

Cât se poate de scurt

Pantaloni scurți poom poom sau lenjerie intimă? Nu contează, atâta timp cât lungimile sunt micro și dezvăluie picioare seducătoare. De la aspectul atletic conferit de Miu Miu, la ținutele de birou de la Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood și Ferragamo, pantalonii scurți (foarte, foarte scurți) rămân un element de rezistență. 

Umeri bine conturați

Pentru zi sau pentru noapte, un joc de umeri bine conturați subliniază frumusețea chipului și dă tonul noului look de iarnă la Louis Vuitton, Alexander McQueen și Bottega Veneta.

Tartan

Inconfundabila țesătură scoțiană în carouri s-a îndepărtat de estetica sa originală punk/grunge și este purtat ca un total look, unic în felul său, într-o paletă îndrăzneață de culori la Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood, Dior și Burberry.

Dantelă absolută

Dantelă, numai în negru. Garderoba grand soir se joacă cu transparența și evidențiază dantela impecabil lucrată la Gucci, Off-White și Balenciaga.

În alb și negru

Nuanțe absolute, albul și negrul strălucesc împreună și luminează ținutele de iarnă. Un impuls monahal care reflectă o dorință de lux discret, în special la Emporio Armani, Chloé și Chanel.

Anii '50

Rochii în stil pin-up, jupoane supradimensionate și talie ajustată... O garderobă feminină a anilor '50, un indiciu al modei postbelice, revizuită pentru 2023. Bottega Veneta, Dior (și semnătura sa New Look), Balmain... Casele de modă franceze și italiene deopotrivă sărbătoresc stilul chic al anilor '50.

Bej în toate nuanțele sale

Exercițiu cromatic suprem, bejul vine în toate nuanțele sale și ridică stratificarea la nivelul îndrăznelii modei de iarnă la Michael Kors, Hermès și Saint Laurent by Anthony Vaccarello.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel