Carnavalul se pregăteşte să revină la Rio, de această dată fără restricţii şi cu speranţa unui număr record de turişti

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Carnavalul se pregăteşte să revină la Rio, de această dată fără restricţii şi cu speranţa unui număr record de turişti/Photo by Polina Kovaleva
Carnavalul se pregăteşte să revină la Rio, de această dată fără restricţii şi cu speranţa unui număr record de turişti/Photo by Polina Kovaleva

Celebrul Carnaval de la Rio va reveni în forţă în această lună, după ediţiile anterioare afectate de restricţiile pandemice, experţii aşteptându-se ca evenimentul să genereze încasări totale de aproape 1 miliard de dolari, transmite marţi Reuters.

Străzile celui de-al doilea oraş ca mărime din Brazilia vor găzdui din nou petrecerile sălbatice ale carnavalului, cunoscute drept "blocos", în timp ce şcolile tradiţionale de samba vor participa la parada de pe Sambadromul Marques de Sapucai.

După renunţarea la restricţiile pandemice, autorităţile braziliene se aşteaptă ca anul acesta să fie doborâte toate recordurile în ceea ce priveşte fluxul de turişti şi încasările în sectorul de servicii, în parte pentru a compensa şi pierderile din anii precedenţi.

"Credem că economia va genera 5 miliarde de reali (aproape 1 miliard de dolari) doar în timpul Carnavalului, ceea ce va reprezenta un record", a declarat pentru Reuters preşedintele Rio Tourism Company (Riotur), Ronnie Aguiar. "Suntem aici, foarte pregătiţi să urăm bun venit celor care vor sosi din toate părţile lumii", a adăugat el.

Conform estimărilor, aproximativ 80.000 de turişti străini ar putea participa anul acesta la Carnavalul de la Rio, cu 25.000 mai mulţi decât în 2020, dinainte ca pandemia să ajungă în Brazilia, susţine International Association of Air Transport.

"Volumul de muncă este mereu foarte mare. Ne grăbim să putem fi gata la timp şi sperăm că va merita şi că va fi foarte frumos", a declarat Alessandra Araujo Rodrigues, membră a şcolii de samba Unidos do Viradouro.

Peste 150 de petreceri stradale ("blocos") vor avea loc pe străzile din Rio în perioada 18 - 21 februarie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel