Carmen Tănase, despre intrarea în politică: De asta sunt RĂZBOINICĂ acum! Dacă tata a putut, eu de ce aș face altfel

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Kanal D, 40 de întrebări cu Denise Rifai
Foto: Kanal D, 40 de întrebări cu Denise Rifai

Carmen Tănase a făcut declarații despre intrarea în politică.

Carmen Tănase este una dintre cele mai iubite actrițe din România, iar de când cu pandemia de COVID-19, a stârnit o mulțime de controverse, fiind una dintre cei mai aprigi contestatari ai virusului și ai vaccinului. 

Invitată în emisiunea "40 de întrebări" a lui Denise Rifai, Carmen Tănase a vorbit despre scena politică din România și a recunoscut că se enervează din cauza lucrurilor care se întâmplă. În plus, actrița a dezvăluit că i s-a propus de-a lungul anilor să intre în politică, în mai multe formațiuni politice, dar a refuzat categoric de fiecare dată. 

Întrebată despre motivele pentru care nu a vrut să intre în politică, celebra actriță a spus că este convinsă că nu ar putea să schimbe nimic, pentru că "politica este un joc murdar"

"Nu am ce să caut în această politică. În această politică este un joc murdar, în care dacă intră cineva care chiar dacă are gânduri bune și iubește țara asta și nu vrea să participe la nicio mârșăvie, imaginea sa e făcută praf în două săptămâni.

Eu nu am muncit o viață să vină unii să îmi facă imaginea praf. Nu e vorba numai de politica de la noi. Eu sunt observator și ca orice cetățean comentez. E vorba de ce se întâmplă în politică în general pe glob. De 32 de ani lucrurile au mers în jos, nu numai în politică, în toate domeniile.

Nu aș putea să particip la asta că nu aș putea să fac nimic.Dacă aș putea să fac ceva, poate că mi-aș asuma acest risc. Însă e o energie cheltuită aiurea și poate și eu aș fi terminată și nu are niciun sens", a declarat Carmen Tănase, la Kanal D, în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai".

"Tatăl meu a fost arestat politic pentru că și-a respectat principiile"

În plus, Carmen Tănase a mai spus că tatăl ei a fost arestat politic. Legătura dintre actriță și tatăl ei a fost una extrem de specială, iar ea a spus în nenumărate rânduri că l-a căutat pe tatăl ei în fiecare bărbat și că i-a fost un exemplu. 

Carmen Tănase a mărturisit că nu s-a temut de nimic nici în perioada comunismului, iar arestarea politică a tatăl ei a fost motivul pentru care a devenit războinică.

"Nu mi-a fost frică niciodată. Nu sunt o nostalgică. Pot să văd acum, la 60 de ani, părțile bune și părțile foarte rele. Dar frică nu mi-a fost.

Tatăl meu a fost arestat pol și lucrul ăsta m-a înfuriat și nu mi-a dat voie să mă las pradă fricii. Eram inconștient de curajoasă. Eram și foarte tânără și când ești tânăr ești și inconștient. Aveam în spate suferința tatălui meu care a lăsat acasă o femeie neajutorată și un copil în clasa I, pentru că și-a respectat principiile.

Poate că de asta sunt războinică acum. Dacă tatăl meu a putut face asta, nu vad de ce eu aș face altfel", a completat ea.

"Asta e glumă? Sunt la camera ascunsă? Cum poți să-mi pui o asemenea întrebare"

Invitată în urmă cu ceva timp în podcastului lui Cătălin Măruță, Carmen Tănase a făcut mai multe dezvăluiri despre intrarea în politică

Cătălin Măruță: N-ai fost curtată să intri în politică?

"Ba daa... cum să nu. Chiar de curând. De curând în sensul că... cred că imediat ce a început distopia asta în care suntem acum. M-a sunat cineva și m-a întrebat dacă...  a fost sunat de altcineva de la un anume partid și care la rugat să mă întrebe dacă nu vreau să intru, dar ceva direct în birou, într-un birou executiv. Nu știu, ceva!

Și zic: Asta e glumă? Sunt la camera ascunsă? Cum poți să-mi pui o asemenea întrebare. Fugi, mă, de aici!

Nu simpatizez niciun partid politic. Pot să spun că au fost perioade când a fost mai bine. Că era unul sau altul pe la putere, dar au fost perioade când a fost mai bine, când am fost mai echilibrați. Voi sunteți mici, nu aveți de unde să știți, dar la un moment dat au fost niște ani când a fost mai bine (...)

Nu apucam în biroul de politician nici două săptămâni, mă făceau ăștia praf! Nu merge! Cu mine nu merge! Nu achiesez la vrăjeli", a completat ea. 

Ce ar schimba Carmen Tănase la România

Pusă să spună trei lucruri pe care le-ar schimba în țara asta, actrița a dat un răspuns tranșant. 

"Nu există trei lucruri. S-a săpat foarte adânc în ăștia 30 de ani, dincolo de rădăcină. Rădăcinile s-au scos, sunt cumva în aer, oamenii nu mai au rădăcinile nații ăsteia și am devenit o populație și am devenit o populație pentru că ne-am lăsat manipulați de tot felul de... nici nu știu cum să le zic, care s-au perindat și mutat dintr-o funcție în alta și care și-au bătut joc de tot ce avea mai bun și mai curat și mai sfânt această țară.

Practic, nu mai e nimic. Au rămas formele de relief.

S-a făcut jaf! Jaf, bătaie de joc. Știi cum e când furi frumos, furi discret să nu lași urme. Aici s-a făcut jaf! Tot distrus, tot, absolut tot!

Cum să o mai faci la loc? Pentru că uite, de distrus e atât de simplu și se face atât de repede. Să contruiești e atât de greu. Eu nu o să mai prind, la mine s-a terminat, dar măcar copiii ăștia mici să mai prindă ceva. E foarte greu, pentru că s-a săpat în esență, oamenii nu mai sunt români, sunt foarte puțini care mai sunt români.

Lumea se dărâmă în jurul nostru și pe noi ne interesează cum se termină Urzeala Tronurilor", a mai spus Carmen Tănase. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel