Care sunt secretele cuplului perfect. Psihologul Niculina Gheorghiță dezvăluie cele 5 reguli pentru o viață de cuplu sănătoasă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cum să ai o relație perfectă
Cum să ai o relație perfectă

Invitată în cadrul unei conferințe de la Ateneul Român, organizată de Mihai Morar, Niculina Gheorghiță, psiholog  a dezvăluit cele 5 reguli pentru a avea o viață perfectă de cuplu.

Prima idee pentru a avea cuplul perfect, spune psihologul Niculina Gheorghiță, a învățat-o a fost de la un profesor din Imago, cu care a făcut cursuri în Statele Unite ale Americii. Acesta era împreună cu partenera sa de 50 de ani, lucru ce a impresionat-o pe Niculina Gheorghiță și a dorit să afle care este secretul relației lor:

Seara, când plecăm la culcare, fiecare dintre noi avem tabieturile noastre. După 30, 50 de ani nu mai trebuie să ne punem amândoi în pat. Asta a fost cândva, nu mai este. Unul mai are de lucru, dar unul vrea să meargă la culcare. Cel care vrea să meargă la culcare, îl anunță. Nu se întoarce și spune: «Nu mai vorbesc cu tine.» Îi spune: «Știi, vreau să merg la culcare.» Deci, îl informezi. Celălalt își lasă toate treburile, închide telefonul, laptop-ul, ce are pe moment și se întoarce spre el și îl îmbrățișează și spune: «Îți mulțumesc pentru ziua de astăzi, mâine ne găsim tot aici.» Pentru mine această informație, «mâine ne regăsim tot aici» a făcut un click magic. Voi vă dați seama câți oameni dimineața nu se mai trezesc? Eu în momentul în care îi spun celuilalt: «Mâine ne regăsim tot aici», creierul nostru intră într-o relaxare. Are acea idee că mâine va fi tot aici. Nu că mâine nu-l mai găsesc. A doua idee, dimineața la trezire, dacă tot ne-am găsit, hai să ne conectăm! «Bine te-am regăsit!» E simplu, nu e mult de spus", a declarat Niculina Gheorghiță.

A treia idee constă într-un gest extrem de simplu, dar care aduce bunăstare partenerului:

Dimineața, la plecarea din casă, vă îmbrățișati partenerul. De când am fost căsătorită cu primul soț o numeam binecuvântarea partenerului pentru acea zi. Și ce înseamnă? Să ai o zi minunată! La fel, cu îmbrățișare. Asta e tot. Și el când pleacă, creierul lui se relaxează pentru că știe că nu e singur. Cineva din lumea asta mai știe în ce acțiuni va merge el., a mai precizat psihologul Niculina Gheorghiță.

Chiar dacă a plecat de acasă, partenerul trebuie să știe că te gândești la el, așa că un mesaj îi va aduce zâmbetul pe buze:

A patra. De-a lungul zilei, îi trimiteți partenerului măcar un SMS, dacă nu 3, cu «Te iubesc!», «Cum îți este?», «Vreau să ne întâlnim!». Deci, o chestie prin care el știe că tu ești conectat cu el în spațiul vostru., a adăugat Niculina Gheorghiță.

Și ultima, cea de-a cincea idee, este îmbrățișarea de cuplu, excelentă pentru a crea o senzație de bine:

Când se reîntoarce de la se serviciu, la fel: îmbrățișarea: «Bine ai venit!», nu «Ce factură n-ai plătit» și «Ce gunoi n-ai dus? Vorbiți între voi sau invitați-l pe partener să vă spună 3 lucruri bune, care s-au întâmplat în ziua respectivă, cât timp nu a fost acasă, că lipsește 8-10 ore., a mai spus psihologul Niculina Gheorghiță.

Aceasta a mai declarat pe scena celei mai prestigioase instituții de cultură din România -  Ateneul Român - faptul că telefonul mobil afectează relaţia de cuplu.

O relație înseamnă doi oameni care se conectează inimă la inimă, creier la creier și suflet la suflet. Eu sunt un bun observator și îmi place să observ. Oriunde intru văd un partener cu un telefon și unul cu alt telefon. Și la masă sau oriunde ajung, văd această ruptură, această fisură. Noi ne pierdem puterea când nu suntem conectați cu oamenii, atunci suntem singuri și vulnerabili., a atras atenția Niculina Gheorghiță.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel