Care mai este preţul energiei electrice. Kilowatt-ul s-a scumpit de patru ori în ultimul an

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Prețurile la energia electrică au crescut de aproape patru ori.

Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare) a avut o medie de 1.813 lei pe MWh în luna iulie, relatează Rador.

Valoarea este de patru ori mai mare faţă de preţul mediu înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut, respectiv 462 lei pe MWh, potrivit raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier. 

Guvernul va evalua soluţiile pentru compensarea facturilor la energie pentru 2023

Guvernul urmează să evalueze săptămâna aceasta soluţiile pentru compensarea facturilor la energie, care vor fi aplicate de anul viitor, după 31 martie, având în vedere că până atunci consumatorii casnici şi noncasnici beneficiază de compensaţii.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, va prezenta situaţia proiectelor de infrastructură în domeniu care vor valorifica oportunităţile pe care România le are la nivel naţional şi geostrategic.

La rândul lor, reprezentanţii ANRE vor prezenta o informare cu privire la evoluţia pieţei energetice din ianuarie şi până în prezent, cât şi cu privire la stadiul punerii în practică a actualei scheme de sprijin a clienţilor, valabilă până la 31 martie 2023. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel