Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume realizată de Hurun Research Institute și citată de CNBC, Mumbai a surclasat Beijingul pentru a deveni capitala asiatică cu cei mai mulți miliardari.

Este pentru prima dată când cel mai populat oraş din India ocupă primul loc în Asia. În fruntea listei globale a bogaţilor pe oraşe din 2024 se află New York (119), urmat de Londra (97).

În Asia, Mumbai – capitala financiară a Indiei – a avansat cu 92 de miliardari, potrivit Hurun. Urmează aproape Beijing (91) şi Shanghai (87).

În prezent, există 3.279 de miliardari la nivel global, o creştere cu 5% faţă de 2023, arată raportul.

Potrivit clasamentului ţărilor, China încă se află în fruntea listei cu 814 miliardari, chiar dacă ţara a pierdut 155 miliardari faţă de acum un an.

SUA s-au clasat pe locul al doilea, cu 800 de miliardari, în timp ce India s-a clasat pe locul trei, cu 271.

„China a avut un an prost. Crearea de bogăţie în China a trecut prin schimbări profunde în ultimii câţiva ani, cu bogăţia miliardarilor din proprietăţi imobiliare şi din surse regenerabile în scădere”, a remarcat firma de cercetare.

Zhong Shanshan din China, fondatorul şi preşedintele gigantului de apă îmbuteliată Nongfu Spring, şi-a menţinut locul de cea mai bogată persoană din China.

Colin Huang, fondatorul companiei de comerţ electronic Pinduoduo, a trecut în faţa CEO-ului Tencent, Ma Huateng, şi a luat locul al doilea în acest an.

SUA – care au adăugat 109 miliardari în 2023 – au doar cu 14 miliardari mai puţini decât China, potrivit Hurun.

Inteligenţa artificială a fost un factor important pentru creşterea numărului de oameni ultrabogaţi în SUA, arată raportul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel