Care este istoricul Valentine's Day și cum a ajuns să fie sărbătorită iubirea pe 14 februarie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Care este istoricul Valentine's Day și cum a ajuns să fie sărbătorită iubirea pe 14 februarie / Photo by Leah Kelley
Care este istoricul Valentine's Day și cum a ajuns să fie sărbătorită iubirea pe 14 februarie / Photo by Leah Kelley

Ziua Îndrăgostiților, numită și Valentine's Day sau Sf. Valentrin, este o sărbătoare modernă, în care cuplurile din întreaga lume își sărbătoresc iubirea.

Cu ocazia sărbătorii de Valentine's Day, partenerii își arată afecțiunea unul față de celălalt. Își transmit mesaje romantice și își fac cadouri în semn de prețuire.

Istoricul Valentine's Day

Sărbătoarea iubirii își are originea în Imperiul Roman. În acea perioadă, pe la jumătatea lunii februarie avea loc un festival numit Lupercalia, prin care se sărbătorea începutul primăverii.

Unul dintre obiceiurile de la această sărbătoare era formarea cuplurilor, potrivit enciclopediei Britannica.

Astfel, numele fetelor singure erau trecute pe un bilețel și puse într-o cutie, iar bărbații veneau și extrăgeau câte un bilețel. După ce aflau ce nume au extras trebuia să invite fata respectivă la o întâlnire. De cele mai multe ori se formau cupluri și ajungeau să se căsătorească.

Tradiția creștină spune că Sfântul Valentine, de la care vine și numele sărbătorii, a fost un preot care a slujit în secolul  al III-lea la Roma.

În aceea perioadă, imperiul era condus de Marcus Aurelius Claudius numit „Gothicus”.

La un moment dat, împăratul a decis să interzică căsătoriile, deoarece credea că bărbații singuri sunt soldați mai viteji decât cei care sunt căsătoriți.

La cele auzite, preotul Valentine a sfidat împăratul și a continuat să oficieze în secret căsătorii pentru tinerii îndrăgostiți.

După o perioadă, preotul a fost descoperit, iar împăratul  a ordonat ca acesta să fie omorât.

Tradiția spune că, în perioada cât a stat închis, Valentine se îndrăgostise de Iulia, fata gardianului său, Asterius. Iar înainte de a fi executat, Valentine i-a lăsat un bilețel de dragoste fetei, pe care s-a semnat „Al tău Valentine”. Acesta este considerat „primul bilețel de dragoste” din istorie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel