Care este cel mai bogat aliment în Omega 3

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Omega 3
Omega 3

Uleiul de in este un produs alimentar nutritiv, care conţine un număr mare de substanţe benefice, inclusiv acizi graşi omega-3, omega-6, omega-9, vitamina E, antioxidanţi şi flavonoide.

Datorită compoziţiei sale, uleiul ajută la îmbunătăţirea memoriei. Acizii graşi găsiţi în uleiul de seminţe de in favorizează scăderea colesterolului şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii.

Omega-3 joacă un rol important în dezvoltarea şi funcţionarea creierului, astfel încât consumul de ulei din seminţe de in ajută la îmbunătăţirea performanţei mentale şi memoriei.

Vitamina E este un antioxidant puternic care îmbunătăţeşte sănătatea pielii şi protejează în faţa factorilor nocivi ai mediului.

Acidul alfa-linolenic poate ajuta la reducerea inflamaţiei din organism şi la diminuarea riscului de a dezvolta boli cronice.

Acizii graşi omega-3 şi omega-6 sunt utilizaţi pentru sinteza prostaglandinelor şi prostaciclinelor - substanţe care interacţionează cu o subpopulaţie de leucocite şi formează imunitatea.

De asemenea, substanţele benefice din uleiul de in previn apariţia aterosclerozei, bolilor ischemice ale creierului şi accidentului vascular cerebral. Produsul în sine are un gust amar şi un miros deosebit, care amintesc de uleiul de peşte. Nu poate fi utilizat la prăjit, deoarece uleiul de in arde imediat în timpul tratamentului termic. Se păstrează într-un recipient închis la culoare, la loc răcoros.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel