Care este cea mai bună oră pentru a lua cina

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-pahare-ochelari-pahare-de-vin-11368694/
Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-pahare-ochelari-pahare-de-vin-11368694/

Iată ce spun specialiștii!

E bine de știut că după ora 20:00, activitatea sistemului digestiv se reduce și pentru a nu îngreuna digestia nu este indicat să consumăm alimente grase seara.

Mâncatul târziu este asociat cu depunerea kilogramelor în plus, mai ales dacă pe timpul zilei ai sărit peste mese și dorești să-ți potolești foamea la cină.

Cel mai bine este să ai un program cât se poate de stabil pentru mese și să iei atât micul dejun, prânzul și cina la ore fixe, pentru a regla ritmul circadian. Ritmul circadian este ritmul intern al organismului și reprezintă un ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice și comportamentale, informează sleepfoundation.org. Ritmul circadian este responsabil, printre altele de reglarea metabolismului și a hormonilor, precum și de reglarea somnului și a apetitului.

Un studiu din 2022, ce a apărut în Cell Metabolism, a arătat legătura dintre mâncatul târziu și stocarea grăsimilor. S-a demonstrat că mâncatul târziu în noapte modifică modul în care organismal stochează și descompune grăsimile, înclinând spre o stocare mai mare a grăsimilor. Cu timpul, cinele târzii pot să favorizeze creșterea în greutate. „Acest studiu a întărit faptul că efectele mâncatului târziu pot să aibă un potențial riscant pentru sănătate”, spune nutriționista Wendy Brazilian pentru realsimple.com.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel