Care e trupa definitorie de ”rock pentru tați”. Cineva chiar a făcut un astfel de sondaj

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Un nou sondaj a desemnat Nickelback drept cea mai reprezentativă trupă de „dad rock”, iar restul topului 10 ar putea fi surprinzător pentru unii.

Într-o analiză muzicală de mare importanță științifică, site-ul de merch Merchoid a întrebat 3.000 de americani o întrebare simplă: „Ce trupă epitomizează cu adevărat dad rock-ul astăzi?” – iar Nickelback a dominat rezultatele, scrie Guitarworld.

Formația canadiană a obținut 26% din voturi, depășindu-i confortabil pe Van Halen și blink-182, care au împărțit locul al doilea cu 12% din voturi fiecare.

Cei care au crescut cu blink-182 vor fi probabil de acord cu includerea Van Halen, dar probabil nu s-au gândit niciodată că melodiile lor din copilărie vor ajunge să fie considerate muzică „pentru tătici”. Timpurile, așa cum spunea Bob Dylan, se schimbă.

Merchoid a întrebat, de asemenea, participanții la sondaj care este cea mai reprezentativă piesă de „dad rock”, iar Nickelback a luat din nou onorurile.

Piesa „How You Remind Me” a avut concurență din partea unor melodii clasice precum „Smells Like Teen Spirit”, „Sweet Child O’ Mine” și euforicul „Jump” de la Van Halen – dar s-a dovedit a fi cea mai „dad” dintre toate.

Sondajul a cartografiat apoi care trupe de „dad rock” domină în fiecare stat. Fără surprize, Red Hot Chili Peppers au fost desemnați regii Californiei.

Van Halen a revendicat un bastion în nord-est, în state precum Wisconsin, Michigan și Indiana, în timp ce Dakota de Nord și Dakota de Sud au fost împărțite între Linkin Park și Coldplay – singura trupă britanică de pe hartă.

Rezultatele sondajului au fost de asemenea încărcate de nostalgie, cu 57% dintre respondenți crezând că muzica de astăzi este mai proastă decât melodiile de odinioară. Doar 3% susțin artiștii contemporani – fanii lui Taylor Swift, ne uităm la voi – și 40% au considerat că este o remiză.

Trupele din anii '80 din listă au scăpat de a fi etichetate drept „grandad rock”, deoarece 86% dintre respondenți au asociat termenul cu trupele din anii '60 – și un surprinzător 6% l-au legat de era grunge. De fapt, 41% spun că ascultătorii „devin desprinși de muzica modernă” la vârsta de 35 de ani.

Asta înseamnă că dacă ai primit CD-ul „Nightmare” de la Avenged Sevenfold sau „Diamond Eyes” de la Deftones pentru ziua ta de 21 de ani, atunci 2024 este anul în care poți spune pentru prima dată „pe vremea mea” cu adevărată convingere. Yikes.

Accesează Merchoid pentru a vedea rezultatele complete ale sondajului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel