Care ar putea fi singurul beneficiu al consumului zilnic de bere

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Consumul de alcool cu ​​moderație și menținerea unei diete bine rotunjite este cheia oricărui stil de viață sănătos.

Cu toate cestea, un nou studiu indică faptul că o bere în fiecare zi poate ajuta la menținerea sănătoasă a florei intestinale.

În studiul publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, cercetătorii au cerut bărbaților sănătoși să bea aproximativ 350 de mililitri de bere alcoolică sau nealcoolică pe zi, timp de patru săptămâni.

La sfârșitul studiului, 22 de bărbați aveau o diversitate bacteriană mai mare în microbiomul intestinal și markeri mai buni ai sănătății intestinale decât aveau înainte de începerea studiului.

„Berea nonalcoolică și alcoolică a crescut diversitatea microbiotei intestinale, care a fost asociată cu rezultate pozitive asupra sănătății”, au spus cercetătorii în studiu. „Aceste rezultate sugerează că efectele berii asupra modulării microbiotei intestinale sunt independente de alcool și pot fi mediate de polifenolii din bere”.

Mai mult decât atât, cercetătorii au mai spus că o singură bere pe zi nu pare să crească greutatea corporală sau masa de grăsime corporală.

Deși studiul în sine a fost mic, concluziile sale pot crea un precedent pentru cercetări ulterioare în domeniul efectelor alcoolului asupra sănătății.

Chiar dacă rezultatele acestui studiu sunt promițătoare pentru iubitorii de bere, este important să ne amintim că consumul regulat de bere poate provoca uneori iritații sistemului digestiv în ansamblu.

„Băutul de bere poate face ca stomacul să producă mai mult acid decât de obicei, ceea ce se poate transforma în inflamarea mucoasei intestinale. Acest lucru poate avea efecte secundare pe termen lung, cum ar fi gastrita”, a declarat anterior nutriționistul Katie Boyd, pentru Eat This, Not That!.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel