Cărbunele care arde din barjele blocate pe Dunăre poluează oraşul Ruse

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Mai multe barje care transportă cărbune sunt blocate pe Dunăre din cauza adâncimii prea mici a apei.

Bacurile care traversează Dunărea și leagă Brăila de celălalt mal al fluviului au probleme serioase.

Astfel, navele care transportă călători şi autovehicule între malul gălăţean al Dunării şi cel tulcean înregistrează întârzieri faţă de programul normal, pentru că sunt nevoite să ocolească zonele cu adâncimi mici din cauza nivelului scăzut al fluviului, informează operatorul bacurilor.

Pe de altă parte, câteva sute de km în amonte, trei barje încărcate cu câte 1.200 de tone de cărbune şi una cu produse laminate cu destinaţia finală Serbia sunt blocate de două săptămâni în zona Giurgiu.

În contextul temperaturilor ridicate din aceste zile cărbunele din barjele se autoaprinde şi arde mocnit fără flacără. Barjele nu au mai putut înainta după ce au trecut de Giurgiu, pentru că adâncimea Dunării în zonă este prea mică.

Fumul degajat poluează oraşul Ruse, unde oamenii au început să se plângă de calitatea aerului, potrivit presei bulgare, citate de Rador.

Astăzi este aşteptată o macara plutitoare pentru a transborda o parte din cărbune astfel încât barjele să îşi reducă din încărcătură şi să îşi poată continua drumul.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că situaţia a fost creată de faptul că autorităţile bulgare nu au realizat dragajul Dunării pe sectorul care le revine.

Oficialul spune că autoritățile române vor ajuta la dragarea segmentului bulgăresc al Dunării.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel