Captură impresionantă a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Bunuri în valoare de peste 80.000 lei confiscate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - IPJ Suceava au acţionat în ziua de 17.06.2022, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat.
Activitatea menţionată s-a desfăşurat pe raza judeţului Suceava, fiind verificate 14 unităţi economice.
Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 28/1999 în valoare de 7.500 lei.
Totodată, în cadrul acţiunii poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - IPJ Suceava au confiscat bunuri în valoare de 81.996 lei.

- Dosare penale la regimul rutier
La data de 17.06.2022, în jurul orelor 15:00, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, aflată în serviciul de patrulare pe raza com. Frătăuţii Vechi a oprit pentru control un moped, ocazie cu care a fost identificat conducătorul auto, un bărbat localnic.
Cu ocazia legitimării, s-a constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, întrucât acesta a relatat faptul că nu are permisul de conducere asupra sa, la interogarea bazelor de date specifice, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru niciun fel de cotegorie.
Cel în cauză a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere " faptă prev. şi ped. de art. art. 335 alin (2) din Cod penal şi "conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului" faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.

* La data de 18.06.2022, ora 01.38, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, pe str. Calea Obcinilor - raza mun. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Aceştia au oprit autospeciala de poliţie în spatele autoturismului, iar în timp ce se îndreptau către acesta, au observat că pasagerul de pe locul din dreapta faţă îşi schimbă locul cu şoferul autoturismului. Ambii tineri au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.

Procedându-se la verificarea bazelor de date, s-a stabilit faptul că, persoana care a fi condus iniţial autoturismul, figurează cu dreptul de a conduce ,,Cu restricţii - suspendat".

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul Penal.

- Material lemnos confiscat de poliţişti
La data de 17.06.2022, în jurul orelor 16:10, lucrătorii Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi desfăşurând activităţi pe linie rutieră pentru fluidizarea traficului pe DN2-E850 de pe raza localităţii Bălcăuţi, au procedat la oprirea regulamentară, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a unei autoutilitare condusă de un bărbat domiciliat în comuna Suceviţa, judeţul Suceava.

În urma controlului autoutilitarei, s-a constatat că aceasta era încărcată cu material lemnos, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoţire primar, relatând că nu deţine documente de provenienţă şi transport a materialului lemnos.

În aceste condiţii, şoferul a fost condus la sediul Secţiei Nr.13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, unde materialul lemnos a fost inventariat de către maistrul silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, judeţul Suceava, constatându-se că a fost transportat cantitatea de 1,60 mc lemn foc molid.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 2 din Legea 171/2010 şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 1,60 mc material lemnos.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la sediul Secţiei Nr.13 Poliţie Rurală Bălcăuţi şi urmează a fi valorificat de către reprezentanţii Ocolul Silvic Adâncata.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel