Capsula morții, aprobată în Elveția. Sinucidere în 5-10 minute

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sarco - Exit International. Sursa: swissinfo.ch
Sarco - Exit International. Sursa: swissinfo.ch

O capsulă pentru sinucidere a primit aprobare juridică în Elveția. 

O companie din Elveția a dezvoltat o capsulă, imprimată 3D, pentru sinucidere asistată. Aceasta a primit aprobare și poate fi operată legal în acest stat, conform swissinfo.ch

Aproximativ 1.300 de persoane au murit prin sinucidere asistată în Elveția în 2020, folosind serviciile celor mai mari două organizații de sinucidere asistată din țară.

Ce este mașinăria ”Sarco” și cum funcționează?

”Este o capsulă imprimată 3-D, activată din interior de persoana care intenționează să moară. Mașina poate fi tractată oriunde pentru moarte. Poate fi într-un cadru idilic în aer liber sau în sediul unei organizații de sinucidere asistată, de exemplu. Persoana va intra în capsulă și se va întinde. Este foarte confortabil. Li se vor pune o serie de întrebări și, după ce au răspuns, pot apăsa butonul din interiorul capsulei activând mecanismul.

Moartea survine în 5-10 minute

Capsula se află pe un echipament care va inunda interiorul cu azot, reducând rapid nivelul de oxigen la 1% de la 21% în aproximativ 30 de secunde. Persoana se va simți puțin dezorientată și se poate simți ușor euforică înainte de a-și pierde cunoștința. Moartea are loc prin hipoxie și hipocapnie, privarea de oxigen și, respectiv, de dioxid de carbon. Nu există panică, nici un sentiment de sufocare. [Într-un mediu în care oxigenul este mai mic de 1%, după pierderea cunoștinței, moartea ar avea loc după aproximativ 5-10 minute”, conform lui medicului Philip Nitschke, fondatorul Exit International.

CITEȘTE ȘI: Florin Piersic: Îmi este frică de moarte. Oamenii nu-şi vor mai aminti de mine

Florin Piersic se arată îngrijorat de viitorul. Într-un interviu recent a vorbit despre țară și temerile pe care le are. 

Florin Piersic face declarații cutremurătoare. Artistul a susținut recent că îi e frică de moarte și că nimeni nu își va mai aminti de viața sa, scrie romaniatv.net. 

”Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Da, îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau. Cum aș vrea să-și amintească oamenii de mine după o sută de ani? N-o să-și mai aducă aminte nici de ei, darămite de mine. Uiți și după două zile ce faci, se uită tot”, a declarat Florin Piersic pentru Dan Negru.

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel