Cântăreţul britanic Ed Sheeran a obţinut despăgubiri de peste 1 milion de euro după ce a fost acuzat de plagiat

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Cântăreţul pop britanic Ed Sheeran a obţinut ieri despăgubiri de peste 1 milion de euro, bani care acoperă cheltuielilor sale de judecată în urma procesului câştigat recent în faţa a doi cantautori care l-au acuzat de plagiat.

La începutul lunii aprilie, Ed Sheeran, în vârstă de 31 de ani, a obţinut câştig de cauză la Înalta Curte din Londra după un proces pe care starul pop l-a considerat emblematic pentru practicile abuzive care subminează industria muzicală.

Conform deciziei pronunţate de instanţa britanică, Ed Sheeran nu a copiat, nici „deliberat”, nici „inconştient”, o parte din linia melodică a cântecului „Oh Why” lansat în 2015 de Sami Chokri şi Ross O’Donoghue atunci când a compus piesa lui de mare succes „Shape Of You” (2017), unul dintre cele mai bine vândute single-uri din lume.

Într-o hotărâre complementară ce a fost anunţată marţi, judecătorul Antony Zacaroli a decis că reclamanţii vor trebui să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 916.200 de lire sterline (1,067 milioane de euro la cursul actual).

În timpul procesului, care a durat 10 zile în luna martie, cele două piese au fost difuzate în sala de judecată, precum şi, dintr-o eroare regretabilă, un fragment dintr-un cântec încă nelansat al starului britanic, relatează AFP, preluat de G4Media.ro.

Ed Sheeran a dezminţit atunci că ar fi „împrumutat” idei de la compozitori mai puţin cunoscuţi, în timp ce avocatul reclamanţilor, deşi a recunoscut „geniul muzical” al celebrului artist pop, a declarat despre acesta că este „o coţofană”, referindu-se la o pasăre acuzată uneori că „fură” diverse obiecte strălucitoare, conform Jurnal.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel