Cântăreața de R&B, Kehlani, a lansat vineri o melodie și un videoclip în sprijinul Palestinei, pe fondul conflictului din Gaza

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Videoclipul „Next 2 U”, care include o secvență de dans puternică și afișarea steagurilor palestiniene și a hainelor inspirate de keffiyeh, începe cu un citat de la poetul și autorul Hala Alyan: „Păstrează-ți luna/Avem luna noastră/Păstrează-ți armata/Avem numele nostru/Păstrează-ți steagul/Avem fructe și în toate culorile potrivite.”

Videoclipul continuă cu un mesaj pro-palestinian: „Trăiască intifada.” „Am încercat să facem o derulare în cinstea miilor de copii decedați,” se arată la finalul videoclipului, încurajând spectatorii să consulte lista Al Jazeera a victimelor copii de la 7 octombrie 2023. „Lista era atât de lungă încât derularea noastră cea mai rapidă de 3 minute era ilizibilă.”, scrie HuffPost.

Artista a postat un citat de Toni Cade Bambara pentru a promova videoclipul online.

„Rolul artistului este să facă revoluția irezistibilă,” se arată în postarea lui Kehlani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kehlani (@kehlani)

Videoclipul vine după lansarea piesei „Hind’s Hall” a rapperului Macklemore, pe 6 mai, pe fondul protestelor pro-palestiniene de pe campusurile universitare din SUA. 

Lansarea lui Kehlani vine și după un „blockout” online, în care utilizatorii de social media s-au mobilizat pentru a bloca celebritățile și influencerii care nu au vorbit despre conflictul din Gaza.

Tensiunile dintre militarii israelieni și palestinienii din Gaza durează de decenii, dar conflictul actual a urmat atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, în care 1.200 de persoane au fost ucise și peste 250 răpite.

De la începutul conflictului, armata israeliană a efectuat atacuri care au ucis peste 36.000 de persoane, inclusiv aproximativ 15.000 de copii, și au rănit cel puțin 81.000 de persoane, a raportat Al Jazeera pe 28 mai. Criticii violenței și organizațiile de supraveghere au argumentat că ofensiva Israelului ar putea fi descrisă ca un genocid împotriva palestinienilor și au avertizat că foametea este probabil răspândită în Gaza.

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel